USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Неповнолітні викрадали у лучан автомобілі, а потім здавали на запчастини

30 Грудня 2017 19:00
Протягом жовтня 2016 року двоє неповнолітніх хлопців за допомогою дорослого викрали 3 автомобілі - два у Луцьку та один у Прилуцькому. Два автомобілі вони встигли продати на запчастини.

Про це йшлося 21 грудня під час судового засідання у приміщенні Луцького міськрайонного суду.

Суд встановив, що 1 жовтня 2016 року двоє обвинувачених, один з яких був неповнолітній, знаходячись неподалік будинку на Соборності, 38, викрали автомобіль «Део», проникши у нього через незамкнені ліві двері, де знайшли ключ від запалювання. В подальшому автомобіль був розібраний та реалізований невстановленим в ході досудового розслідування особам. Таким чином вони спричинили потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 75 тисяч 400 гривень.

Також під час судового засідання стало відомо, що 10 жовтня близько 02:00 години, знаходячись біля житлового будинку № 91, що по вулиці Ківерцівській в селі Прилуцьке Ківерцівського району Волинської області, той же неповнолітній підсудний самостійно викрав автомобіль «ВАЗ 21063», завдавши матеріальну шкоду на суму у майже 23 тисячі гривень. Власник викраденого автомобіля повідомив суду, що через десять днів після написання заяви, до нього зателефонували працівники поліції та повідомили, що його автомобіль знайшли в Ківерцівському районі. Коли він приїхав до автомобіля, то побачив, що він був розібраний.

Окрім того, двоє неповнолітніх обвинувачених, один з яких був задіяний у попередніх двох злочинах, діючи за попередньою змовою між собою, 21 жовтня 2016 року, знаходячись неподалік будинку на Конякіна, 14 у Луцьку, скориставшись відсутністю власника, викрали автомобіль «ВАЗ 2107», спричинивши потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 38 тисяч 500 гривень.

Зауважимо, що обвинувачені повністю визнали свою вину у вчинених злочинах та щиро розкаялися. Окрім того, їх вина у вчиненому повністю підтверджується зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами.

Відтак, суд визнав винним трьох учасників злочинів та присудив кожному по 5 років позбавлення волі. До слова, у повнолітнього учасника першого злочину конфіскують все майно, що належить йому на праві приватної власності. Також суд зобов’язав обвинувачених відшкодувати матеріальну та моральну шкоду потерпілим
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus