USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Неповнолітні в’язні Ковельської колонії трохи пофестивалили

11 Вересня 2008 09:16
У виховній колонії Ковеля відбувся заключний етап Всеукраїнського фестивалю самодіяльної художньої творчості засуджених «Червона калина». Про це інформують 10 вересня «Волинські Новини».
 
Нещодавно Ковельська  виховна колонія для неповнолітніх приймала естафету XVII Міжнародного фестивалю художньої самодіяльної творчості неповнолітніх засуджених «Червона калина» від Дубенської виховної колонії Рівненської області.Цьогорічний фестиваль був присвячений 120-літтю з дня народження Антона Семеновича Макаренка.
 
Фестиваль щорічно проводиться Державним Департаментом України з питань виконання покарань під час літніх шкільних канікул у колоніях. Основна мета заходу – забезпечення прав неповнолітніх засуджених, які відбувають покарання у виховних колоніях, на дозвілля, відпочинок, участь у культурному житті та заняття мистецтвом, залучення їх до творчості, виховання поваги до духовних традицій українського народу та історії України.
Заключний єтап фестивалю відкрила заступник Голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Наталія Калашник. Були присутні на фестивалі представники державних органів, громадських і релігійних організацій, засобів масової інформації, творчі колективи. На фестиваль запросили і батьків та близьких родичів засуджених підлітків, тож вони мали можливість більше поспілкуватися між собою.
 
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, на запрошення представників Департаменту і колонії та з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта на фестивалі були присутні духівник ув’язнених Волинської області протоієрей Георгій Шевчук, клірик Свято-Покровського храму Луцька протоієрей Валентин Марчук. Із благословення єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима на святі був присутній протоієрей Василь Сергійчук. Від імені митрополита Ніфонта отець Георгій привітав учасників зі святом та подарував для колонії духовну літературу.
 
Під час фестивалю засуджені виконували конкурси маршової пісні, конкурсанти пробували себе у ролі акторів, а також демонстрували журі та присутнім вироби, виготовлені власними руками. Судді, до складу якого здебільшого увійшли працівники служб у справах неповнолітніх, соціальних служб та служб для молоді, оцінили здібності та таланти учасників фестивалю. При виборі переможця членами журі, окрім творчих здібностей молодих людей, враховувалися і умови перебування засуджених. По завершенні свята вихованці колонії мали нагоду зустрітися та поспілкуватися з своїми рідними та друзями.
До речі, в установі функціонує середня загальноосвітня школа та професійно-технічне училище.
 
Довідково:
 
Макаренко здійснив безприкладний в педагогічній практиці досвід масового перевиховання дітей-правопорушників у трудовій колонії ім. М. Горького (1920-28, під Полтавою, з 1926 в Куряжі поблизу Харкова) і дитячій комуні ім. Ф. Е. Дзержинського (1927-35, в передмісті Харкова). Розробляв теорію і методику виховання в колективі, теорію сімейного виховання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Вересня 2008 09:22
"Макаренко здійснив безприкладний в педагогічній практиці досвід" - досвід НАБУВАЮТЬ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus