USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Неповносправні Волині провели власні змагання. ФОТО

2 Грудня 2008 09:40
В суботу, 29 листопада, у приміщенні фізкультурно-спортивного товариства «Колос» відбулися ІІІ рекреаційні ігри для неповносправних на Волині. Такі ігри організатори (Центр інвалідного спорту Волині, Волинський обласний благодійний фонд «Переображення», Луцький інститут розвитку людини університету «Україна» та Львівська обласна організація активної реабілітації неповносправних осіб «Стимул») втретє проводили в області в рамках святкування Міжнародного дня інвалідів, який відбудеться 3 грудня, – повідомляють «Волинські Новини».
 
Ці ігри організували, за інформацією прес-служби ВОБФ «Переображення», аби залучити неповносправних осіб до здорового способу життя, занять оздоровчим спортом та інтеграції в суспільство, сприяти створенню спортивних секцій для неповносправних, які вирішать займатися спортом на професійному рівні, та духовній підтримці людей з обмеженими руховими можливостями.
 
Понад 50 учасників з міста та області на візках мали змогу брати участь у таких рекреаційно-спортивних дисциплінах на візках, як регбі (з м’ячем на візку доїхати до воріт противника), бочія (влучно кидати м’яч у ціль), слалом на візку (катання з перешкодами у вигляді архітектурних бар’єрів), хокей, дартс (кидання дротиків у ціль), настільний теніс та інші. У розпорядку дня було заплановано обов’язкове тренування та ознайомлення з основами техніки та правил гри вище перерахованих видів спорту у першій половині дня, обід та безпосередньо ігри з обов’язковим нагородженням усіх переможців та учасників цінними призами та подарунками від організаторів змагань.
 
Неповносправних осіб спеціалізованим транспортом доставляли до місця проведення змагань, а  люди, які потребували сторонньої допомоги, були забезпечені супроводжуючими особами для допомоги в прийнятті участі в рекреаційних іграх. На урочистому відкритті програми представники оргкомітету, міської та обласної влади привітали учасників з святом та побажали успіхів та наснаги у змаганнях та житті.
 
Довідково:
 
Подібні програми є лише одним із напрямів роботи з неповносправними, яку активно здійснюють працівники та волонтери ВОБФ «Переображення» спільно з державними та громадськими структурами країни для соціальної та духовної допомоги людям на візочках.
 
Для людей з особливими потребами проводять щотижневі групи духовної підтримки та вивчення Біблії, двічі на місяць – гуртки творчості «Умілі ручки», звершується регулярне відвідування неповносправних вдома з метою допомоги у вирішенні звичайних побутових потреб та літні табори відпочинку для неповносправних дорослих та дітей з батьками (відповідальний за роботу з неповносправними – Больчук Сергій, 8-050-6024513).
 
Також надається фізична реабілітація неповносправним після інсульту, зі спинномозковою травмою та особам із дитячим церебральним паралічем (директор кабінету реабілітації – Гайдук Вадим 8-098-5825500).
 
Лише об’єднавши зусилля владних структур, громадських організацій, християнських церков та усіх небайдужих до цієї теми ми зможемо допомогти людям, що потрапили у біду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus