USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Несподіваний спалах ГРВІ: через карантин діти не виробили імунітет до сезонних застуд

20 Вересня 2021 08:59
З приходом осені у країнах починає циркулювати респіраторний сезонний вірус. Проте цього року спостерігається несподіваний спалах інфекції, оскільки діти не встигли виробити до неї імунітет через постійні карантинні заходи протягом 2020 та 2021 років.

Локдаун, носіння масок, дистанційне навчання та соціальна дистанція, які використовувались під час спалахіів COVID-19, допомагали знизити поширення коронавірусу, пише 24 канал з посиланням на BBC. Проте з часом люди почали відчувати так званий побічний ефект від цього – через те, що діти стали значно рідше стикатися з іншими вірусними інфекціями, їхній організм не виробив проти них імунітет.

Так, наприклад, у березні цього року вже почалось підвищення госпіталізації дітей і немовлят, деякі з них насилу могли дихати. Ті, які не були інфіковані коронавірусом, хворіли на звичайну ГРВІ, яка переважно поширюється взимку. Навесні її поширення традиційно повинно знижуватися, але у 2021 році все сталось інакше – ГРВІ почала поширюватись з небаченою раніше інтенсивністю. Влітку також трапився позасезонний сплеск – діти почали масово хворіти як і у США, так і у Швейцарії, Японії чи Британії.

За словами лікарів, дивна поведінка сезонного вірусу є непрямим наслідком пандемії коронавірусу. Минулого року карантин і гігієнічні заходи припинили поширення коронавірусу та інших респіраторних вірусів, зокрема грипу. В результаті цього у дітей не було можливості виробити проти них імунітет. Як тільки заходи послабили, діти виявились сприятливими до зараження звичайними вірусами, що призвело до раптових спалахів.

«Якщо ви пропустите один сезон, значить, ви не виробляєте антитіла проти нього, а у матерів не виробляються антитіла, які потім можуть передаватися немовлятам», – пояснила директорка відділення дитячих інфекційних захворювань дитячої лікарні «Маймоніда» Рабіа Ага.

Медики США попередили, що навіть після літнього спалаху медичні установи повинні залишатися на сторожі, оскільки тепер невідомо, коли знову очікувати на сильну хвилю ГРВІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зрозуміло Показати IP 20 Вересня 2021 09:18
Наступний бізнес - щеплення від ГРВІ, до бабки не ходи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus