USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Незаконно зрубав ялинку - штраф 274 гривні

26 Грудня 2011 10:18
274 гривні коштуватиме зловмиснику одна ялинка, придбана незаконно. А от посадовці за зрубане новорічне дерево платитимуть дещо дорожче – 358 гривень та 73 копійки.

Про це повідомили на сайті управління лісового і мисливського господарства в області.

Загальна сума стягнень у випадку незаконної заготівлі 1 ялинки діаметром пня до 10 сантиметрів становитиме майже 274 гривень. Щодо посадових осіб, то до них визначили дещо більшу адміністративну кару – 358 гривень 73 копійки.

Це суттєво відрізняється від прогнозованої вартості ялинок на міському ринку. У середньому, кажуть, вона рівна 52 гривням. Однак, реальна вартість новорічних красунь дещо відрізняється. На Центральному ринку Луцька називають цифри 80 гривень і вище. Утім, можливо, це викликано вихідневим ажіотажем лучан.

«Ми вже продали близько двох із половиною тисяч ялинок на суму приблизно сто тисяч гривень», – розповів директор ДП «Ківерцівське лісове господарство» Олександр Рибчинський.

«Наші деревця поїхали у південні області України: до Сімферополя, Миколаєва, Херсона. Розпочинаємо реалізацію зелених красунь для волинян. Уже уклали договори із підприємствами, котрі налагодять роздрібну торгівлю. У Луцьку, наприклад, плануємо відкрити кілька таких точок продажу. Будуть вони і в інших населених пунктах області», - додав він.

«Починаючи із цього року, заготівлею та реалізацією ялинок можуть займатися лише постійні лісокористувачі. В основному – це підприємства Державного лісового господарства», – доповнив Рибчинський.

З його слів, різко зменшилася кількість самовільних вирубок. Про це, каже, свідчить хоча б такий факт: раніше до 15 грудня лісгоспи зазвичай уже склали 15-20 протоколів, цього року – поки лише 4 таких випадки.

Наразі площа насаджень новорічних дерев – 400 гектарів, із середньою кількістю – 5 тисяч дерев на 1 гектар.
У лісових масивах працівники охорони здійснюєть постійне чергування, на автодорогах створені тимчасові пости, де чатують представники правоохоронних структур та органів екобезпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus