USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Незаконний перетин кордону військовозобов’язаними: що загрожує ухилянтам

15 Жовтня 2023 07:39
Станом на сьогодні відповідальність за незаконний перетин кордону військовозобов’язаними громадянами за підробленими документами, а саме закордонним паспортом, або у разі перетину поза офіційними пунктами пропуску карається виключно адміністративним штрафом.

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець, передає ТСН.

Також він додав, що до відповідальності можна притягнути у тому разі, якщо не минув рік з моменту того, як людина перетнула кордон.

Читати ще: На «Ягодині» зловили ухилянта з підробленими документами. Як його покарали

«Всі прекрасно розуміють, що притягнути до відповідальності за перетин кордону у разі відсутності будь-якої заборони перетину кордону, а фактично створення штучних перешкод у перетині кордону, неможливо.

Усі повинні знати, що в нас також існує Конституція України. Навіть якщо її захочуть змінити, всі ці зміни, які наразі будуть відбуватися під час війни і в такий спосіб, будуть незаконні. Закон не має зворотної сили у часі, якщо він погіршує становище особи», – зазначив Кравець.

Читати ще: Мобілізація в Україні: кого восени призиватимуть першочергово
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АВС Показати IP 15 Жовтня 2023 10:01
Закон не має зворотної сили... Ти це скажи 60 літнім дядькам які в 2014 році раптом стали військовозобов'язані.
Тур до АВС Показати IP 15 Жовтня 2023 11:44
то не дядьки. То діди старі
123 Показати IP 15 Жовтня 2023 14:10
Навіщо дурна мова. На бена солі ви їм насипати зможете хіба. Ви не бачите, хто ті *ухилянти* - дітиська і родичі провладних дуполизів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus