USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Ні укриття, ні грошей: на Волині судять освітянку за службове підроблення

12 Квітня 2024 09:17
У Луцькому міськрайонному суді судять колишню керівницю відділу освіти Підгайцівської тергромади Жанну Скороход. Їй інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення.

Йдеться про понад 280 тисяч гривень, розповіла Суспільному речниця Волинської прокуратури Наталія Мурахевич.

Наразі у суді допитують свідків. За версією слідства, обвинувачена торік у березні уклала із приватним підприємством договір на виготовлення проєктної документації на будівництво укриття.

"Буквально за кілька днів, знаючи, що ці роботи ще не виконані, начальниця відділу підписала акт виконаних робіт з внесеними у нього недостовірними відомостями. На підставі підробленого документа на рахунки приватного підприємства із бюджету громади було безпідставно перераховано понад 287 тисяч гривень", – зазначила речниця прокуратури і додала, що під час слідства підприємство повернуло ці кошти громаді.

Суд заборонив показувати обвинувачену під час засідання. Жанна Скороход та її захисник відмовилися коментувати справу.

Якщо винуватість чиновниці в розтраті коштів доведуть – їй загрожує до 8 років ув’язнення. Наразі Жанна Скороход уже не керівниця відділу освіти Підгайцівської громади. Тепер жінка керує комунальною установою "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Підгайцівської сільради.

Що кажуть у Підгайцівській громаді

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк у справі виступає потерпілою стороною. Він розповів, що громада сподівалася залучити на будівництво укриття для Піддубцівського ліцею гроші із державного бюджету.
"Ми мали отримати субвенцію від держави у 15 мільйонів. Але для того, щоб ті кошти отримати, треба було зробити всю документацію, а вона робиться дуже довго. І просто щоб встигнути зробити це все і отримати кошти, треба було повністю пакет документів. Освіта все зробила, щоб в Піддубцях було укриття. На жаль, немає ні укриття, ні грошей", – говорить Семенюк.

Піддубцівський ліцей досі без укриття

Піддубцівський ліцей, в якому мали будувати нове укриття, був збудований пів століття тому. Нині тут навчаються 338 дітей. Через відсутність сховища навчаються змішано: через тиждень половина учнів – на онлайн-уроках.

Читати ще: «Зробимо дітей. Тільки не закривайте!» У Луцькому районі призупиняють діяльність низки шкіл

До укриття школярі бігають до місцевого дитячого садка. Воно розраховане на 150 дітей та дорослих, розповіла директорка ліцею Лілія Купіч.
Зі слів голови Підгайцівської сільради, проєкт укриття громада доробила. Юрій Семенюк сумнівається, чи він згодиться, бо вартість будівництва зросла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Боб Показати IP 12 Квітня 2024 09:46
Розженіть те кодло Підгайцівське, там рука руку миє.
Брєжнєв до Боб Показати IP 12 Квітня 2024 13:12
Це вибрали люди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus