USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Нідерланди і Бельгія обмінялись прикордонними територіями

29 Листопада 2016 10:18
Міністри закордонних справ Нідерландів та Бельгії підписали договір про коригування спільного кордону. В результаті держави фактично помінялися деякими територіями. Про це повідомляє Главком з посиланням на прес-службу уряду Нідерландів.

Повідомляється, що причиною коригування кордонів були суперечки через острови в районі річки Маас на кордоні між державами.

Через інженерні роботи в 60-80 роки на річці виникли острови — на стороні як Нідерландів, так і Бельгії. Вкрай незручне положення островів призвело до підвищення на них криміногенної обстановки — наприклад, бельгійській поліції було вкрай важко досягти до свого острова через необхідність брати дозвіл у Нідерландів.

На переконання міністрів, новий договір між державами має вирішити цю проблему, оскільки розподіляє острови на річці так, щоб державам було зручно їх контролювати.

«Ця унікальна угода є прикладом нашого співробітництва з бельгійцями. Ми показали сьогодні, що Нідерланди і Бельгія досягнуть успіху, як добрі і мирні сусіди», — сказав міністр закордонних справ Бельгії Берт Кендерс.

За його словами, Нідерланди і Бельгія мають багато тем для спільної роботи, зокрема у сфері безпеки. Міністр нагадав, що теракти у Брюсселі 22 березня багато чому навчили керівництво обох держав.

«Тільки за рахунок підвищення спільної безпеки ми зможемо протистояти цій загрозі. Ось чому я стою на позиціях тісної співпраці нідерландських та бельгійських спецслужб», — зазначив Кендерс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus