USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Ніколи не мали ілюзій щодо Росії»: Латвія передає Україні всі свої гелікоптери

21 Червня 2023 17:44
Латвія вже надала Україні лише військової допомоги у понад 1% свого валового внутрішнього продукту. Зокрема, передала усі переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger, і готується завершити передачу усіх своїх вертольотів.

Про це заявив прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш на міжнародній конференції з відновлення України в Лондоні, повідомляє Укрінформ.

«У Латвії ніколи не мали ілюзій щодо Росії», – сказав Каріньш.

Тому на тлі нарощування Росією військ біля українського кордону ще в листопаді-грудні 2021 року ухвалили рішення про відправку Україні комплексів Stinger.

«Вони (ЗК Stinger, – ред.) стали частиною рішення, щоб не дати росіянам захопити аеропорт, що було частиною їхнього початкового плану», – розповів прем’єр.

«Відтоді наш уряд витратив понад 1,3% нашого ВВП на всі види допомоги Україні. З яких понад 1% – лише на військові потреби», – сказав Каріньш.

«Усі наші ракети Stinger зараз в Україні. У нас є флот гелікоптерів, всі ці гелікоптери – останні зараз перефарбовуються, щоб бути придатними до використання і мати гарний вигляд – ми відправляємо в Україну», – також заявив прем’єр Латвії.

Крім того, Латвія тренує українських солдатів і надає боєприпаси та безпілотники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus