USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Німеччина отримала нового президента

12 Лютого 2017 15:38
У Німеччині обрали нового федерального президента. Ним став колишній міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник, передає 24 канал.

"Вітаємо Франка-Вальтера Штайнмаєра з обранням Федеральним президентом Німеччини!", – написав посол України.




Як повідомляє ТСН, за 61-річного екс-міністра закордонних справ країни в першому турі проголосував 931 делегат Федеральних зборів.

Соціал-демократ Штайнмаєр був кандидатом у президенти від партій, які входять до правлячої коаліції: Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС).

Відзначимо, що роль президента в Німеччині здебільшого церемоніальна.

Що відомо про Штайнмаєра

Політична кар'єра Штайнмаєра почалася в команді Ґергарда Шредера. Штайнмаєр керував бюро Шредера, коли той ще обіймав посаду прем'єр-міністра федеральної землі Нижня Саксонія. Після того, як СДПН 1998 року отримала можливість сформувати федеральний уряд, Шредер став канцлером, а Штайнмаєр переїхав із ним до Берліна, де був призначений статс-секретарем уряду.

2005 року Штайнмаєр став міністром закордонних справ ФРН у коаліційному уряді ХДС/ХСС і СДПН, який вперше очолила Анґела Меркель.

2007 року він також обійняв посаду віце-канцлера.

В вже 2009 року Штайнмаєра висунули кандидатом від СДПН на посаду федерального канцлера, однак на тих виборах до Бундестагу соціал-демократи зазнали нищівної поразки.

2013 року після чергових виборів до Бундестагу і повторного формування "широкої коаліції" — альянсу консервативного блоку ХДС/ХСС із СДПН — Штайнмаєр знову очолив міністерство закордонних справ.

Нагадаємо, Штайнмаєра офіційно висунули на пост президента Німеччини в середині листопада 2016 року. Відтак 27 січня було призначено нового главу МЗС Німеччини, ним став Зігмар Габріель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus