USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Німеччина відправить танки Leopard до України. Шольц ухвалив рішення, – ЗМІ

24 Січня 2023 20:42
Канцлер Німеччини Олаф Шольц ухвалив рішення щодо передачі бойових танків Leopard 2 в Україну.

Про це інформує УНН з посиланням на Der Spiegel.

«Після багатомісячних суперечок канцлер Шольц ухвалив рішення про передачу бойових танків в Україну», – пише видання.

За інформацією Der Spiegel, йдеться щонайменше про одну роту Leopard 2A6.

Крім того, Федеральний уряд Німеччини хоче надати дозвіл на експорт таких танків, які належать іншим державам, таким як Польща.

Раніше газета Wall Street Journal повідомила у вівторок вдень, що Сполучені Штати розглядають можливість постачання значної кількості основних бойових танків Abrams. Франція також розглядає можливість поставок бойових танків в Україну.

Рішенню Німеччини, мабуть, передували інтенсивні консультації протягом кількох днів із союзниками, особливо у Вашингтоні. Шольц завжди підкреслював, що він хотів постачати бойові танки тільки спільно з іншими країнами, такими як США.

Як ми писали, під час зустрічі контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») минулого тижня дванадцять країн погодилися надати Україні близько 100 танків Leopard 2, якщо уряд Німеччини дасть згоду на реекспорт.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова заявив, що Київ отримає від Варшави роту танків Leopard 2 в межах міжнародної коаліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ура Показати IP 24 Січня 2023 22:38
Хештеги з леопердиками допомогли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus