USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Німці опублікували компромат на США в Афганістані. ФОТО

22 Березня 2011 09:11
Німецьке видання Spiegel опублікувало в понеділок, 21 березня, фотографії, на яких відображені американські військові в Афганістані поруч з убитими ними людьми.

Про це пише "Кореспондент" .

На двох із трьох знімків зображено усміхненого військовослужбовця армії США, який підіймає за волосся людину, яка лежить на землі. США вже офіційно перепросили "за заподіяну шкоду".

"Ці фотографії сильно контрастують з дисципліною, професіоналізмом і повагою, які характеризують наших військовослужбовців, які ось вже майже десять років несуть службу в Афганістані", - наводить Spiegel слова представника армії США, ім'я якого не називається.

На його думку, йдеться про цілу групу американських військових. Найближчим часом їм висунуть звинувачення в скоєнні низки вбивств. "Безумовно, рішення у справі буде приймати військовий трибунал", - сказало джерело. Крім того, держсекретар США Гілларі Клінтон провела телефонну розмову з главою МЗС Афганістану Залмаєм Расулом.

Як зазначає видання, США побоюються, що опубліковані знімки негайно викличуть в Афганістані хвилю протестів. Не відкидається також ускладнення і без того непростих відносин між Афганістаном і НАТО.

Зазначимо, що це не перший скандал, пов'язаний з американськими військовослужбовцями в Афганістані. У травні минулого року командування США почало розслідування стосовно кількох солдатів, які могли скоїти умисні вбивства, як мінімум, трьох мирних афганців. Паралельно військових підозрюють у вживанні наркотиків, застосуванні фізичного насильства і злочинній змові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus