USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

«Ніжки Буша» не конкурент волинській курятині?

28 Серпня 2008 14:14
Питання щодо порівняння вітчизняної курятини із завезеними нещодавно до України «ніжками Буша» обговорювалося сьогодні, 28 серпня, у Медіа-домі ВОДТРК. Волинські виробники курятини переконували журналістів, що їхня продукція – краща, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами заступника начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Ксенофонта Мартинюка, за останні 5-6 років обсяг виробництва м’яса птиці на Волині збільшився приблизно у 30 разів. Зростають також й темпи реалізації продукції.
 
Головний ветеринарний лікар ТзОВ «Птахо-комплекс «Губин» агропромгрупи «Пан Курчак» Ігор Сасовський каже, що наразі проводиться забій птиці згідно з  договорами. У цьому році на підприємстві запустили виробництво інкубаторних яєць та збільшили кількість виробництва м’яса курятини. Порівнюючи вітчизняну продукцію із американською, пан Сасовський сказав, що у привезеній знаходили миш’як, гормони росту, антибіотики. Крім того, імпортують до України не філе чи грудинку, а саме ніжки, де накопичуються усі шкідливі речовини. Також Ігор Сасовський розповів, що «Пан Курчак»  проводить дослідження, які речовини краще додавати у харчування птиці, та працює над вирощуванням селекційних видів курятини. До того ж, «наше м’ясо свіже, а привезене містить до 15% води у замороженому вигляді», – сказав він.
 
Як зауважив начальник управління захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков, в Україні наразі законодавство не сприяє контролю над ГМО у харчових продуктах. «Усі країни піднімають це питання, бо воно стає глобальним», – наголосив він. За словами чиновника, українські споживачі не мають доступу до інформації про те, що їдять кури. А лабораторій, які займаються подібними дослідженнями в Україні,є лише дві. Наразі ж, як зауважив Геннадій Кожевніков, «жодних скарг ні на «ніжки», ні на нашу продукцію до нас не надходило».
 
Щодо того, на які показники повинен звертати увагу споживач, то Геннадій Кожевніков відзначає вміст нітратів та нітритів. Також потрібно, щоб продукція містила відомості про вміст у ній ГМО. «Якщо фірма захоче конкурувати, то вона повинна надавати таку інформацію», – додав він. До списку того, на чому необхідно акцентувати увагу,  додаються також технічні умови зберігання і сертифікат про якість продукції. Важливим є зовнішній вигляд продукції: якісна курятина має природний колір шкіри та світлу кістку, яка повинна бути без крові.
 
Довідково:
 
16 липня 2008 року Держкомрезерв почав відпускати для продажу в роздрібних мережах курячі стегенця із США за ціною приблизно 11 гривень за кілограм. Вітчизняна продукція вартує в межах 17-18 гривень за кілограм .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus