USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Нокаут у фіналі на 20-й секунді: луцькі кікбоксери завоювали золото та срібло на чемпіонаті світу в Німеччині

25 Жовтня 2023 12:05
Кікбоксери спортивного клубу Forma з Луцька вчергове показали хороші результати на чемпіонаті світу з кікбоксингу ISKA. Цього разу світова першість відбувалася в Мюнхені у Німеччині з 18 до 22 жовтня. У змаганнях взяли учать близько двох тисяч спортсменів з усіх континентів.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів тренер спортивного клубу Forma Андрій Подвальний.

Нагадаємо, торік на чемпіонаті світу з кікбоксингу ISKA в турецькому місті Кемер кікбоксер Руслан Ткачук завоював золото, а Артем Кучерук – срібло. Цього разу хлопці повторили свої минулорічні результати.

«Руслан Ткачук та Артем Кучерук є спортсменами збірної України. 1 жовтня ми їздили у Львів на чемпіонат України. Вони там виграли перші місця, відповідно, підтвердили свою майстерність та знову поїхали на чемпіонат світу. Цього разу на світовій першості в Німеччині було представлено 38 країн з усіх континентів. Загалом у змаганнях брали участь дві тисячі спортсменів», – зауважив Андрій Подвальний.
Руслан Ткачук знову завоював чемпіонській пояс, цього разу у ваговій категорії 80 кілограмів. Він одразу потрапив до півфіналу, де впевнено розібрався з представником Румунії. А у фіналі Руслан на 20-й секунді першого раунду нокаутував спортсмена з Ірландії.

«Руслан торік був наймолодшим у своїй категорії, йому було 15 років. Але тоді в категорії 15-17 років він став чемпіоном. Після цього у нього був рік підготовки, спортсмен став досвідченішим. Тобто ми їхали на цей чемпіонат світу з налаштуванням на хороші результати. Руслан підтвердив свою майстерність, нокаутувавши суперника у фіналі», – розповів тренер.

Читати ще: «Мотивація бійців зросла». Луцькі кікбоксери привезли з чемпіонату світу у Туреччині два золота та срібло. Фото

Натомість Артем Кучерук, який завоював срібло, провів більше поєдинків. У ваговій категорії 60 кілограмів він боксував зі спортсменами з Англії, Румунії та двома представниками Німеччини, одному з яких поступився у фіналі.

«В Україні Артем підтвердив свою першість у ваговій категорії 60 кілограмів. Торік він виступав у віковій категорії 12-14 років, цього року – в дорослішій категорії 15-17 років. Серед усіх спортсменів, які були представлені у цій категорії, Артем був наймолодшим. Тобто срібло – це дуже хороший результат. Я хвилювався, щоб його не «винесли» раніше, але він з усім впорався. У представника Німеччини в фіналі потрібно було вигравати нокаутом, бо це домашній спортсмен. Не хочеться казати, що Артем програв через те, що засудили, але, коли чесно, трішки неприємно. Загалом у ваговій категорії 60 кілограмів конкуренція дуже висока», – резюмував Андрій Подвальний.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 25 Жовтня 2023 13:57
Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus