USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Нова технологія Opera перетворює звичайний комп’ютер на сервер

18 Червня 2009 14:55
Компанія Opera представила технологію Unite, яка дозволяє обмінюватися файлами між комп\'ютерами без використання яких-небудь додаткових сервісів. Про це 18 червня повідомляють «Волинські Новини».
Використовуючи Opera Unite можна перетворити комп’ютер на сервер і відкрити доступ до інформації, що зберігається на його жорсткому диску, третіх осіб. Для цього необхідний лише доступ в Інтернет і сучасний браузер.
Наприклад, можна слухати музику з жорсткого диска домашнього комп\'ютера, знаходячись в офісі. Якщо використовувати Unite на робочому ПК, то можна вивчати документи, що знаходяться в ньому, з будь-якого місця, де є Інтернет.
Наразі за допомогою Opera Unite можна відкрити доступ до файлів, що зберігаються на ПК, включаючи музику і фотографії. Також на комп’ютері можна організувати віртуальний чат і сервіс нагадувань.
Інша функція Unite дозволяє створити на ПК локальний сайт. Для того, щоб відкрити доступ до файлів за допомогою Opera Unite, потрібно викачати спеціальну версію браузера Opera з підтримкою цієї технології.
Всі налаштування Unite здійснюються через цей браузер, проте для видаленого доступу до файлів можна використовувати і інші браузери.
Розробники платформи підкреслюють, що сервіси Opera Unite базуються на відкритих веб-сервері-стандартах, що спрощує створення нових застосувань, що працюють на базі представленої технології, – пише сайт ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus