USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

З вересня пенсії та соцвиплати видаватимуть за новими правилами. Що зміниться

1 Квітня 2021 17:40
З 1 вересня 2021 року пенсії та грошова допомога нараховуватиметься на банківський рахунок за винятком окремих категорій осіб, для доставки пенсій яким проводитимуть конкурси серед постачальників послуг.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, передає УНІАН.

Кабмін прийняв постанову, якою ввів конкурсний відбір постачальників послуг з доставки пенсій та грошової допомоги за місцем проживання одержувачів. На сьогодні їх надає АТ «Укрпошта» на монопольних умовах.

Тарифи на доставку визначатимуться в договорах, укладених за результатами конкурсу. Обмеження – тарифи мають бути не вище встановлених урядом. Перший конкурс Пенсійний фонд проведе до 1 вересня 2021 року, до конкурсу пенсії продовжить доставляти «Укрпошта».

Адресна доставка

Можливість адресної доставки пенсій та соцвиплат залишать для деяких категорій осіб:

– людей з інвалідністю I групи,

– осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду,

– осіб, яким виповнилося 80 років,

– одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги по догляду.

Ці категорії осіб можуть вибрати між адресною доставкою компанією, відібраною на конкурсі, і банківським рахунком. Всі інші особи з 1 вересня отримуватимуть виплати тільки через поточні рахунки уповноважених банків.

Вибрати уповноважений банк можна до 1 вересня 2021 року. У разі, якщо до цієї дати отримувач виплат не матиме рахунку, його відкриють за зверненням органів Пенсійного фонду України або органів соціального захисту.

У відомстві додали, що змінити уповноважений банк можна в будь-який момент. Уповноважені банки за бажанням одержувачів надаватимуть послуги з виплати пенсій та допомог з доставкою відповідно до умов договорів. Доставку пенсій та грошової допомоги додому банки зможуть організовувати самостійно або залучати для цього операторів поштового зв’язку на договірних засадах.

Оплата послуг з доставки пенсій та грошової допомоги для зазначених чотирьох категорій населення здійснюватиметься за рахунок коштів Пенсійного фонду України або коштів державного бюджету.

Як ми повідомляли, з 1 квітня 2021 року в Україні підняли тарифи на доставку пенсій «Укрпоштою».

Також з 1 квітня 2021 року в Україні пенсійний вік для жінок збільшили з 59,5 до 60 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталка Показати IP 1 Квітня 2021 22:13
правильно, дуже добре, що звернули увагу на монопольне становище комерційного підприємства Укрпошта...з 2019 року Укрпошта перестала бути державною...ціна на рекомендований лист як для посилки...за зберігання ЛИСТА більше 6 днів взимається окрема плата, а листи взагалі не доставляються отримувачу...персонал не доброзичливий...неприємно перебувати у приміщеннях Укрпошти...Проте зрозуміло чому Укрпошта завершила 2020 рік з чистим прибутком у 184,5 млн гривень як повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій у фейсбуці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus