USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нове керівництво телеканалу «112 Україна» пов’язане з Медведчуком, – ЗМІ

20 Серпня 2018 19:44
Новий генпродюсер телеканалу «112 Україна», якого призначили після зміни власника, пов’язаний із кумом президента Росії Віктором Медедчуком.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

У квітні 2018 року 99% власності каналу стали належати швейцарській фірмі АТ «Плірофоріес АГ». Нею володіє громадянин Німеччини Едуард Катц.

«Натомість на справжнього власника вказує новий менеджмент, який прийшов на канал цього літа і має тісні зв'язки з політсилою Віктора Медведчука», – зазначають журналісти.

Едуард Катц проживає у маленькому селищі Кюнцелль у центральній частині Німеччини.

За інформацією ЗМІ, у його родини є лише один бізнес – фірма Exclusive Cars Katz, що продає вживані автомобілі. Зараз на її сайті представлені 13 автівок середньою вартістю у $40 тис.

«Важко уявити, як із цього бізнесу можна було б придбати український телеканал… Про стиль життя німецького подружжя можна скласти уявлення з їхніх публікацій у соцмережах», – йдеться у розслідуванні.



Сам Катц обіцяв надати журналістам письмовий коментар, однак перестав відповідати на їхні дзвінки та повідомлення.

Журналісти стверджують, що знайшли «конкретні свідчення, що вказують на зв'язок телеканалу «112 Україна» з лідером проросійської організації «Український вибір» Віктором Медведчуком». Йдеться про нового генерального продюсера, 30-річного Артема Марчевського. Телеканал повідомив про його призначення на початку червня. Марчевський 2015 року балотувався до Київської міськради від партії «Право народу».



Очолював її Віктор Чорний. Він же претендував на посаду міського голови.

«Публікації і світлини групи у мережі Facebook партії «Право народу», яку досі адмініструє сам Віктор Чорний, натякають на те, хто є справжнім політичним лідером для цієї сили», – пишуть журналісти.



Чорний 2013 року від імені «Українського вибору», очолюваного Медведчуком, висловлювався про необхідність референдуму щодо підтримки вступу України в тодішній Митний союз під егідою Росії.

Крім того, Чорний – віце-президент Федерації бойового самбо в Україні. Її почесним президентом є кум Володимира Путіна.

Чорний також очолює «Детективне охоронне агентство «Шторм». За даними видання, саме на цю фірму зареєстровані автомобілі, якими користуються охоронці Віктора Медведчука.

Марчевський зазначив, що на посаду його призначив Єгор Бенкердорф після особистих переговорів з Едуардом Катцом. На запитання журналістів щодо зв'язку з Віктором Медведчуком продюсер сказав: «Я не хочу у свій вихідний день відповідати на запитання без сенсу».

«В «Українського вибору» не знайшлося часу для спілкування зі «Схемами», прес-секретар у відповідь на запитання надіслав посилання на публікацію газети «Вести», де Віктор Медведчук заперечує, що купував «112 Україна», – повідомляє ЗМІ.

Найбільше про зв'язок «112 Україна» і Медведчука свідчать згадки про нього в ефірі каналу. Телеканал цитує Медведчука, а журналісти висвітлюють діяльність його руху та дружини Оксани Марченко.

У зв'язку з розслідуванням програми «Схеми», телеканал «112 Україна» в односторонньому порядку розірвав співпрацю з «Радіо Свобода». Юридичні особи, що представляють «112 Україна», пояснюють це рішення «запуском нових телевізійних проектів, присвячених актуальним подіям суспільно-політичного життя та необхідністю виділення під це телевізійного часу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
! Показати IP 20 Серпня 2018 20:51
Належав свиті янека, тепер напряму мертвечуку... В сортах *авна не розбираюсь, як то кажуть ...
опа Показати IP 20 Серпня 2018 21:59
112-й ніхто не дивиться вже давно
Українець Показати IP 21 Серпня 2018 05:30
Ком потрібне це телебачення, це вам не Росія з чурбанами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus