USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Нове життя Луцького звіринця: нове керівництво, дорожчі квитки і пошуки інвесторів

7 Листопада 2012 20:24
Такі пропозиції щодо відродження Луцького зоопарку висловили і планують внести до звіту про свою роботу члени тимчасової контрольної комісії міської ради з питань перевірки діяльності комунального підприємства «Луцький зоопарк».

Про це стало відомо під час засідання комісії 7 листопада.

Як повідомив голова комісії Андрій Козюра, директор зоопарку на засідання не прийде, адже телефоном поінформував, що перебуває у відпустці. Натомість відповідати за стан справ у звіринці перед депутатами міськради відправив свого заступника Людмилу Денисенко. «Директор також поінформував, що він, напевно, надалі не виявляє бажання працювати в зоопарку. Він же ж на пенсії, я так розумію, але не в тому питання», ‒ додав голова комісії.

Зрештою, запитання і зауваження щодо роботи підприємства члени комісії озвучили до Людмили Денисенко.

Спочатку були кафе

Член комісії Роман Романюк поцікавився правовим статусом розташування літніх кафе на території та перед входом до зоопарку. Заступник директора підприємства відповіла, що про кафе біля зоокуточка вона нічого сказати не може, а заклад на території утримує приватний підприємець Олена Герасимчук. Констатувала посадовець і те, що пані Герасимчук водночас є працівником зоопарку. Тоді член комісії Сергій Григоренко поцікавився: «В яких стосунках Олена Герасимчук з директором? В мене є припущення, що це дружина сина директора». Людмила Денисенко заявила, що неетично питати про особисте життя директора у неї, а також запевнила, що депутат щодо цього питання має недостовірну інформацію. Тим часом Андрій Козюра переконував інших членів комісії, що, згідно з рішенням міськради, підприємець могла поставити на території зоопарку «лоточок для торгівлі морозивом, а не кафе».

Управління справами зоопарку: «кам’яний вік»

На важливості розвитку підсобного господарства зоопарку наголосив член комісії Юрій Вега. З його слів, підприємство могло б самостійно заготовляти частину кормів для тварин, зберігати їх, якщо вивести підсобне господарство з занедбаного стану.

Інший член комісії Олександр Плісецький поцікавився у Людмили Денисенко, чи знає вона про існування 517 тисяч гривень непокритого збитку підприємства.
Заступниця директора зоопарку відповіла, що ні, але знає інше: «Бухгалтерія ведеться вручну, немає 1С і відповіді на це питання немає. Плюс – бухгалтер не справляється».

Тоді Олександр Плісецький запитав, що думає Людмила Денисенко про ефективність існуючого на підприємстві штатного розпису. «Чи є потреба у секретарі керівника, 2 бухгалтерах і 2 заступниках, завідувачі складу і завгосподарства?» ‒ уточнив депутат.

Заступник директора зоопарку відповіла, що секретар виконує чимало функцій крім тих, що мусить, згідно з посадовою інструкцією, наприклад, опікується кадровою документацією. «А щодо 2 заступників – Рівненський зоопарк сміється, всі сміються!» ‒ наголосила Людмила Денисенко.

На запитання, чи бачить себе Людмила Денисенко на посаді директора, вона відповіла: «Так», але обмовилася, що керувати ефективно зможе лише за підтримки депутатського корпусу міськради. «Ще Рівненський зоопарк допомагатиме. Мені це пообіцяв особисто їхній директор, а з нашим директором він спільної мови не знаходив», ‒ зауважила Денисенко.

Думали, думали і придумали

Озвучив пропозиції, які комісія додасть до звіту про свою роботу щодо з’ясування причин занепаду Луцького зоопарку і шляхів поліпшення ситуації, голова комісії Андрій Козюра.
З його слів, насамперед, варто розробити комплексний проект розвитку зоопарку. «Я проаналізував проект землеустрою, ще можна збільшити площу, а головне, проект, згідно з яким зробити нормальні умови для тварин. Для того, щоб рахувати гроші, треба, щоб був проект (який паркан, які рослини, місця розташування тварин). Комплексний проект треба», ‒ звернувся депутат до Людмили Денисенко.

А Олександр Плісецький запропонував оголосити конкурс на посаду директора: «Має бути план розвитку зоопарку. Ті плани, які я бачив, – твори на вільну тему. Ваш, Людмило Петрівно, і Дани (про іншого заступника директора зоопарку Дану Новарчук, – «ВН»). Має бути бізнес-план, там маркетингові пропозиції, співпраця з бізнесом. Той, хто подасть найкращі пропозиції, має право обійняти це місце», ‒ висловився обранець громади.

Поліпшити фінансове становище зоопарку Андрій Козюра запропонував також, залучаючи до відвідувань школярів і студентів: «Пропрацювати школи і університети, щоб забезпечити системне відвідування дітей зоопарку на платній основі».

Депутат Роман Романюк також запропонував залучати підприємців для роботи на території зоопарку: «Хай вони платять якісь гроші, а там ватою солодкою торгують чи машинки для дітей ставлять...»

Ще один член комісії Сергій Григоренко каже, що обов’язково треба збільшити вартість вхідного квитка щонайменше до 10 і 15 гривень за «дитячий» і «дорослий» відповідно. Зауважимо, що наразі вхідні квитки коштують 5 і 10 гривень.

***

Людмила Денисенко своєю чергою озвучила прохання до депутатів: «На заміну 4 вікон в курниках – 2 600 гривень. Хоч одного ліхтаря з датчиком руху на іншому боці зоопарку, бо темно! 8 людям – взуття треба!»

У відповідь заступниця директора зоопарку почула від депутата Козюри: «А де ви були влітку?». Олександр Плісецький сказав: «Зайдете до мене», а Сергій Григоренко порадив оформити пропозиції письмово: «Оформляйте як зміни до бюджету, кошториси розробіть».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
саньок Показати IP 8 Листопада 2012 01:01
Це Що, стенограма засідання так званих депутатів???
))) до саньок Показати IP 8 Листопада 2012 15:23
да. они предстали во всей своей красе.
реальний Показати IP 8 Листопада 2012 08:08
Для Григоренка і його дітей зробіть ціну квитка, як у Львіську оперу - хоч би гривень 150! А для решти залишіть такою ж. Там немає на що дивитись, хіба що на облізлу ламу, яка усю зиму стоїть в гноївці. Брати гроші, то треба знати, за ЩО.
реальному Показати IP 8 Листопада 2012 09:34
ходи сам постій там замість лами, подивимось чи буде за ЩО платити
Є Показати IP 8 Листопада 2012 10:36
Всі ДЕБІЛИ!!! а прочитавши останній абзац, ВИ, ШАНОВНІ ЛУЧАНИ, зрозумієте яких ДАУНІВ ви обрали дупутатами!
роман Показати IP 8 Листопада 2012 14:37
То повний триндець. Я знав, що наші депутати недалекі, та виявилося, що вони повні д...ли. Питати про стосунки директора з якоюсь бабою на засіданні...Нема слів
Істина Показати IP 13 Листопада 2012 21:53
Депутату Григоренко не в депутатському кріслі, а з бабками на лавках сидіти і сємки тріскати, там і припущення свої розповідати, і про стосунки буде з ким поспілкуватися. Бридоття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus