USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нові броньовані автівки на озброєнні ЗСУ. Інфографіка

30 Липня 2015 16:47
Силовики захищатимуть Україну із сучасною та якісною технікою. Про це інформують наші столичні колеги з ТСН.

Протягом останнього часу на озброєння українських Збройних Сил надійшла низка нової броньованої техніки, серед якої сучасні автомобілі вітчизняного та американського виробництва.

Першу партію бронеавтомобілів "Дозор-Б" виробництва державного підприємства "Львівський бронетанковий завод", відправлять Збройним силам України вже на початку вересня 2015 року. Вказаний автомобіль має високу швидкість, прохідність та сучасні прилади спостереження і зв'язку. Серійне виробництво "Дозорів-Б" львів'яни запустили у квітні 2015 року. У березні 2015 року Україна отримала першу партію американських бронеавтомобілів HMMWV. Перші десять американських броньованих автівок передали підрозділам високомобільних десантних військ. Згодом у Міноборони США наголосили, що українці отримають ще сотню таких автомобілів.



Перший бронеавтомобіль "Козак", призначений для сил спеціальних військових операцій Збройних сил України, виготовили ще у 2009 році, а передали його українським прикордонникам у січні 2015 року. У липні партію бронемашин віддали на озброєння Національної гвардії на полігоні у Нових Петрівцях, а до кінця року у РНБО пообіцяли нацгвардійцям ще сотню таких бронемашин.

Випробовування експериментального зразку броньованого автомобіля "Козак-2" Державна прикордонна служба розпочала у липні цього року, вперше ж автомобіль був представлений у 2014. Вказаний транспортний засіб будуть використовувати на передовій під час виконання бойових завдань військовослужбовці прикордонного відомства. "Козак 2" розроблений українським виробником. Його функціональні можливості дозволяють оперативно та ефективно виконувати бойові завдання на передовій та забезпечити надійний захист життю військовослужбовців. КрАЗ "Спартан" виробництва Кременчуцького автомобільного заводу вперше представили у 2012, а у жовтні 2014 для нацгвардійців замовили першу партію техніки. "Спартан" - майже 9-тонна машина із бронею, яка захищає від кулеметного вогню та мін, оснащена двигуном об'ємом у 6,7 літрів з потужністю у 400 кінських сил. "Спартан" може розганятися до 110 км/год, а сам автомобіль має підвищену прохідність. Також "Спартани" отримали військовослужбовці зі Львову. Перший демонстраційний зразок бронемашини КрАЗ "Кугуар" представили у лютому 2013, а партію із 20 вказаних бронемашин замовили для "Національної гвардії" у серпні 2014. Також автомобілі передали бійцям батальйону територіальної оборони "Полтава" Полтавської області і силовикам з полку "Азов".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus