USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нові будинки в Україні після війни проєктуватимуть з бомбосховищем

1 Квітня 2022 06:31
Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що після війни будинки в Україні проєктуватимуть на кшталт ізраїльських – з обов’язковим укріпленим підземним паркінгом. Про це він сказав під час відвідування Харкова, де Росія знищила обстрілами майже 1300 житлових багатоповерхових будинків, пише Ліга Бізнес.

«Матимемо можливість переосмислити та перезапустити життєдіяльність постраждалих міст. Досвід війни підтверджує, що проєктування нових будинків має відбуватися вже з укріпленим підземним паркінгом (на кшталт того, як це роблять в Ізраїлі)», – заявив Кубраков.

Усі нові будинки в Ізраїлі будуються з бомбосховищем. Щобільше, у квартирах повинні бути «кімнати безпеки» – індивідуальні бомбосховища у стрижні будинку, який має вистояти у випадку потрапляння ракети.

Схожу думку висловив засновник девелоперської компанії KAN Development Ігор Ніконов в інтерв’ю НВ. За його словами, все нове житло потрібно буде зводити по-іншому. У ньому, зокрема, обов’язково має бути бомбосховище.

«Підземний поверх з двома виходами та місцями, де можна постелити матраци. Такі приміщення мають бути або в самій будівлі, або поруч із нею. Наявність у житлових будинках бомбосховищ має бути прописана у Державних будівельних нормах», – заявив він.

Він також прогнозує появу типових проєктів, коли усі приготування вестимуться на заводах, а на будмайданчиках просто буде відбуватись монтаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 1 Квітня 2022 07:03
В Ізраїлі мало землі, в Україні достатньо для особистих будинків... Для чого витрачати гроші на бомбосховища, треба витрачати на армію....Такі ініціативи витратні та нелогічні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus