USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Нові гірки, каруселі й колесо огляду: у луцькому парку планують осучаснити атракціони

3 Травня 2022 16:23
Атракціони у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки мають оновити. Більше того, вже навіть почали шукати нового орендаря. Таке рішення ухвалили на одній із сесій Луцькради. Нові підприємці-орендарі мають привести ці атракціони до ладу: відремонтувати та зробити сучаснішими.

Які оновлення чекають на одне з улюблених місць дозвілля дітлахів – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Чимало атракціонів у головному парку Луцька застаріли. Найдавніші з них вже демонтували два роки тому. Але не всі. Тож на сесії Луцькради наприкінці квітня проголосували: для п’яти старіших атракціонів шукатимуть нового орендаря.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук визнає, що більшість атракціонів – радянського зразка, а тому давно застаріли. Тому цьогоріч частину з них планують демонтувати.

«Сьогодні з тих міст, де зараз складна ситуація, з-під обстрілів, до нас приїжджає бізнес. І до нас їде кілька операторів атракціонів. Тому ми оголосили конкурс, щоб люди могли взяти участь. Хто зможе заплатити більше коштів за право розмістити атракціони, хто запропонує кращі атракціони, той і отримає право встановити їх у нашому парку», – розповів мер.

А вже після аукціону й встановлення нових атракціонів мерія планує зобов’язати нових операторів відремонтувати решту, взяти їх в оренду і також експлуатувати.

Нині прораховують стартову вартість, яку підприємці мають заплатити за оренду атракціонів, відтак офіційно оголосять аукціон. Саме такий підхід дасть другий шанс на існування «Колесу огляду», «Веселим гіркам», «Орбіті», «Автодрому» та «Сюрпризу».

Підприємство, яке впродовж довгих років опікувалось цими атракціонами, схоже, з роботою справлялось не дуже вдало.

«Договір з ними закінчився у березні цього року. Ми їх попередили, що не будемо продовжувати оренду, бо нас не влаштовувало те, як вони відремонтували і працювали», – коментує начальниця відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міськради Алла Грабко.

Оновлення та ремонту старіші атракціони потребують вже давно. Рік тому на колесі огляду застрягло 12 людей, тож атракціон тоді довелося лагодити.

Уже цього тижня оголошення про аукціон розмістять на платформі Prozorro, торги триватимуть орієнтовно місяць. Термін оренди атракціонів складатиме 5 років. Тож уже невдовзі діти і дорослі зможуть розважатися на оновлених і зовсім нових гірках, каруселях та колесі огляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
К Показати IP 3 Травня 2022 17:13
Дороги краще робіть по місту.......
Світовий уряд Показати IP 3 Травня 2022 21:25
Зробіть краще музей під відкритим небом
Анжеліка Показати IP 3 Травня 2022 23:12
Щиро дякую, що зайнялись таким питанням, хоча й прикро що саме у такий скрутний час, проте скоро вся Україна зазнає позитивних змін в інфраструктурі і нам не варто у цьому відставати! Дуже щеміло серце при вигляді пустиря на місці старих човників, проте якщо до нас надійде низка нових та незвіданих атракціонів, то сум по старим символам дитинства хутко перекриє радість незвіданого
Лучанин Показати IP 4 Травня 2022 08:48
Головне, вчасно! Тобто, коли йде війна, хтось буде кататися на карусельках??? Більше зараз реально немає чим зайнятись?
лучанка до Лучанин Показати IP 4 Травня 2022 17:57
Ви хоча б статтю прочитали, а потім вже видавали гнівні коменти. Написано, що атракціони встановлять оператори атракціонів з інших міст, буде між ними конкурс - хто більше заплатить, той і встановить. Бізнес під час війни потрібен не менше, ніж зброя. І "карусельки" потрібні ,подивіться ,скільки людей з дітьми на вулицях. Що, їм потрібно купити саван і чекати? То купіть собі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus