USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні відновили оренду держмайна. Що можна винайняти на Волині

28 Червня 2022 08:00
Фонд державного майна України відновив програму оренди державних активів. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану», розробленої ФДМУ та Мінекономіки, оренда на час воєнного стану відбуватиметься за спрощеною процедурою, а орендарі отримають пільги та знижки.

Про це повідомляють у Волинській ОВА.

Відновлення оренди держмайна відкриває нові можливості для роботи бізнесу, зокрема релокованого з небезпечних областей. Серед нових правил оренди:

– Бізнес, що орендує майно для релокації, сплачуватиме пільгову орендну ставку (1 грн за 1 кв. м) протягом перших 6 місяців оренди. Різниця сплачуватиметься у визначений період після завершення воєнного стану;

– Авансовий внесок та забезпечувальний депозит знижено до розміру 1 місячної орендної плати. Передбачено можливість повернення депозитів орендарям;

– Не застосовуються обмеження та вимоги щодо суборенди для чинних договорів;

– Дія договорів продовжується автоматично та припиняється за заявою орендаря;

– Документи підписуються в електронному вигляді.

У Волинській області для оренди вже доступні:

Гараж на 8 автомобілів площею 653,7 кв. м, за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Заводська, 3.

Частина адміністративної будівлі площею 55,1кв. м, за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. Шопена, 12.

Частина приміщення магазину та їдальні площею 102,0 кв.м за адресою: 44601, Волинська область, Камінь-Каширський район, смт Маневичі, вул. Андрія Снітка, 3.

Окрім того, орендарям держмайна у Волині за договорами, чинними на 24 лютого 2022 року, надано 50% знижку, а орендарям єдиних майнових комплексів надається знижка в розмірі 25%.

У випадку проведених оплат оренди від початку дії воєнного стану сплачені кошти будуть зараховані орендарям в майбутні періоди, після завершення дії знижок.

«Сьогодні вкрай важливо продовжувати роботу бізнесу, зберегти робочі місця – це прояв економічного патріотизму. Оренда держмайна дозволить релокованим підприємствам легко влаштуватися в інших областях, а також стимулює бізнес-активність в регіонах», – підкреслює в.о. голови Фонду держмайна Ольга Батова.

Вся інформація щодо нового порядку оренди на час дії воєнного стану, а також щодо доступних для оренди об’єктів державного майна, наявна на сайті orenda.gov.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus