USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Нові почесні громадяни Волині

26 Вересня 2014 17:15
Звання почесного громадянина Волині письменнику Володимиру Лису та історику Ярославу Царукові присвоїли депутати облради.

Відповідне рішення ухвалили під час 30-ї сесії облради 26 вересня.

Як повідомив депутат Роман Карпюк, депутатська комісія підтримала ці кандидатури. Ярославу Царукові звання пропонували присвоїти за багаторічну дослідницьку діяльність, спрямовану на встановлення історичної правди.

Депутат Олександр Свирида висловив невдоволення тим, що розглядають лише дві кандидатури. На його думку, варто було здійснити рейтингове голосування, обравши з 5 кандидатів двох найбільш гідних звання почесного громадянина Волині. Так, він пропонував присвоїти це звання, замість письменника та журналіста Володимира Лиса, екс-голові ОДА Борису Клімчуку посмертно.

Своєю чергою, депутат Валентина Блінова зауважила, що комісія отримала лише ці дві кандидатури на свій розгляд. Розглянути питання щодо Бориса Клімчука вона пропонувала у наступному році, коли минуть роковини з дня його смерті.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що Ярослав Царук здійснював історичні розвідки про міжнаціональні трагедії на Волині у часи, коли це забороняли, і цю людину поважають не лише на Волині.

Ярослав Царук особисто розповів депутатам Волиньради про свої дослідження. Так, він встановив, що на теренах області розташовано до десятка хрестів, на яких вказана значно завищена кількість поляків, загиблих у 1943-44 роках.

Депутат Борис Загрева наголосив, що дослідження історика свого часу стали підставою зупинити президента Леоніда Кучму у виголошенні вибачення перед польським народом.

У підсумку депутати проголосували за присвоєння звання почесного громадянина Волині Володимиру Лису та Ярославу Царуку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 26 Вересня 2014 18:46
Дуже приємно, що, нарешті розглядається питання надання статусу Почесний Громадянин Волині людині яка вивчає історію Волині, але для мене це великий знак ??????????????????, а Клімчук вартує уваги, але лишень як РЕФОРМАТОР-ЧИНОВНИК????????????????????
новiк Показати IP 26 Вересня 2014 20:36
Камишнiкова-гiдна кандидатка
БЕРКУТ Показати IP 28 Вересня 2014 08:21
А почему не присвоить это звание - Светлане Захаровой - уроженке Луцка - которой сегодня преклоняеться элита всего мирового балета ??? А генералу Карпухину - Герою Советского Союза , командиру легендарной АЛЬФЫ - уроженцу г.Луцка, а генерал - полковник Кизюн - уроженец Луцка - герой всех Чеченских компаний - разве не достоины они этого звания ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus