USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нові сквери та капремонт дворів: у Луцьку тривають роботи з благоустрою

12 Грудня 2018 21:16
Погодні умови дозволяють виконувати ремонтні роботи, пов’язані з облаштуванням бруківки, а тому, попри настання календарної зими, капремонт дворів та скверів у Луцьку триває. Фактично за кілька тижнів частково відремонтували двір на вулиці Шопена, завершують викладання бруківки у майбутньому сквері на місці Алеї троянд, здійснюється благоустрій у дворі та вздовж дороги на вулиці Ковельській.

Якість робіт по благоустрою обстежили перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук та директор департаменту ЖКГ Юрій Крась.


На перетині вулиць Сенаторки Левчанівської, 2 та вулиці Лесі Українки, 21 триває поточний ремонт території. Мешканці двору зверталися до міської ради із проханням про ремонт, оскільки територія вже давно перебувала у критичному стані. Даний двір не має свого депутата, який міг би сприяти проведенню ремонтних робіт, проте влада міста розглянула звернення і погодила проведення ремонту. Проїжджа територія та тротуари в цій зоні викладаються бруківкою, облаштовуються водостоки.

На вулиці Ковельській, у дворі будинків 62, 64, триває капітальний ремонт, який теж передбачає облаштування прибудинкової території бруківкою.

«Вирішили обрати бруківку для ремонту цього двору, оскільки тут прокладені підземні комунікації, тому цей матеріал – більш практичний і зручний, – зазначив Григорій Недопад. – Ця територія була внесена до списку прибудинкових територій, де передбачено ремонт на найближчі роки. Двір раніше перебував у жахливому стані. А зараз вже викладена основа на майбутній проїжджій зоні, бруківкою викладені тротуари. Також тут буде облаштовано дитячий майданчик та освітлення».

Поруч із будинками бруківкою облаштовується і пішохідна зона вздовж дороги, від вулиці Шевченка до вулиці Глінки.

Новим комфортним місцем відпочинку для лучан стане сучасний сквер на місці колишньої алеї троянд. Проект скверу передбачає облаштування креативних зелених зон, оригінальне проектування, влаштування елементів для затишного відпочинку. Сквер стане новою окрасою Луцька і зараз уже вимальовується вигляд майбутньої території, яка практично майже уся вже викладена бруківкою.

«Облаштування скверу здійснюється за кошти забудовника, – розповів Ігор Поліщук. – Ця територія, яка в минулому називалась алеєю троянд, тепер стане новим сучасним простором для відпочинку лучан. Було демонтовано стару побиту плитку, лавки в цьому місці перебували у жахливому стані. На сьогодні тут вже завершується викладання бруківки, згодом буде здійснено дуже цікаве озеленення. Вже зараз створені так звані геопластичні форми, які мають вигляд овальних підвищень. Відпочивати тут буде дійсно приємно. Облаштуємо лавочки, освітлення, смітники, все необхідне для приємного проведення часу. Така площа в центрі міста дійсно стане родзинкою Луцька. Сквер буде показовим завдяки оригінальному дизайнерському рішенню, яке розробила група молодих архітекторів Ariva Group. Ці ж розробники підготували проект по парку 900-річчя. Раніше в Луцьку не приділялась увага скверам, ми ж виправляємо цю ситуацію. Також в наступному році завершимо облаштування скверу на проспекті Волі, буде здійснено і реконструкцію скверу авіаторів. Маємо цікаву ідею з його облаштування, а саме створення копій усіх літаків, які базувалися в Луцьку. Шукаємо фахівців для її втілення в наступному році. Ми беремо курс на те, щоб створювати більше громадських місць для відпочинку і приємного проведення дозвілля у Луцьку».

Близько двох тижнів тому в дворі на вулиці Шопена провели збори з місцевими мешканцями, на яких Григорій Недопад та Ігор Поліщук презентували проект реконструкції дворової території. Майже всі присутні на зборах схвально оцінили концепцію проекту, висловлюючи вдячність за те, що їхній двір отримає новий вигляд, адже, за словами мешканців, про них не згадували десятки років. Нова команда міської влади ініціює комплексне і оперативне здійснення капітальних ремонтів дворових територій, залучаючи існуючі можливості та ресурси. Жителі будинків на вул. Шопена, 13, 15 з приємним подивом відзначили оперативність виконання ремонтних робіт. Адже всього за два тижні цей двір не впізнати – дороги та пішохідні зони викладені бруківкою, уся територія отримала сучасний вигляд.

«Тут, на прохання мешканців, розширено зони для паркування, – зауважив Григорій Недопад. – Майже всі дерева збережені, продовжимо озеленення двору в наступному році. Плануємо також облаштування дитячої розважальної зони, освітлення, лавочки – усе, що передбачено проектом капітального ремонту «під ключ»».

Ремонтні роботи зазначених територій будуть завершені в наступному році з настанням відповідних погодних умов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus