USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку запустили дев’ять нових котелень європейського рівня

29 Жовтня 2019 18:34
12 котелень модернізовано у Луцьку за співпраці Луцької міської ради та Європейського банку реконструкцій і розвитку. Три котельні запустили минулоріч і ще дев’ять починають працювати у нинішньому опалювальному сезоні.

Сьогодні роботу чотирьох новітніх котелень оглянули перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, радник міського голови Юрій Безпятко, виконувач обов’язків керівника ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.

Обладнати котельні європейського рівня якості вдалося завдяки залученню європейських кредитних та грантових коштів, а результатом реалізації проекту стане економія на енергоносіях, значно ефективніша робота нових котелень, які відповідають найвищим стандартам європейської якості, працюють автоматично, без втручання людини. Генеральним підрядником по модернізації котелень стало французьке підприємство «Енертекс». Котельні обладнані італійськими котлами, запальниками угорського виробництва, німецькими насосами та вітчизняними автоматичними програмами.
Спочатку посадовці оглянули котельню по вул. Маковського, 2к, яка обігріває та подає гарячу воду у два дитсадка №14 і 39. На даній котельні вже відбувся успішний запуск, а 30 жовтня котельня запрацює на повну потужність. Коефіцієнт корисної дії таких котелень високо оцінили в Європі, він становить близько 80%-92%. Всі процеси горіння у новітніх котельнях регулюються автоматично, а їх робота безпечна та захищена.
Модернізована котельня по вул. Тарасова, 17 б. обігріватиме школу №2, два житлових будинки та два рятувальних загони.

Котельні по вул. Коцюбинського та Богдана Хмельницького забезпечать обігрів дитячих навчальних закладів, соціальних об’єктів та ряду житлових будинків.

«Наразі у місті все готово для своєчасної та успішної подачі теплоносія, – зауважив Григорій Недопад. – Маємо дуже потужне обладнання, котли італійського виробника, які значно збільшують коефіцієнт корисної дії котелень, дозволяючи економити на опаленні, налагоджують ефективну та безпечну подачу тепла. Робота котелень відповідає найвищим європейським стандартам якості. Всі нові котельні енергоефективні, забезпечують опалення газом, екологічно безпечні та надійні. Для Луцька реалізація настільки масштабного проекту спільно з ЄБРР – це однозначно плюс».

«Минулого року зроблено великий обсяг робіт по заміні аварійних мереж, по модернізації котелень, цьогоріч робота в цьому напрямку триває, – розповів Ігор Поліщук. – Сьогодні оглянули чотири котельні і побачили абсолютно нове обладнання, автоматизований процес, що дозволяє економити як на енергоносіях, так і на обслуговуванні котелень. Це набагато вищий ККД, менше споживання газу і менше споживання електроенергії. Котельні необхідно оновлювати і дуже добре, що ми це робимо із залученням грантових коштів і коштів пільгового кредиту, які надав євробанк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus