USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нові «ваги для фур» Волинь планує отримати в серпні

30 Травня 2017 16:09
Новий пересувний габаритно-ваговий комплекс для зважування автівок Волинська область планує отримати вже у серпні цього року.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка.

Кожного року від початку літа на українських дорогах забороняють рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонни за температури повітря +28ºС. Заборона діятиме протягом усього літнього періоду в денну пору доби з 11:00 до 23:00. Такі заходи необхідні як безпеки водіїв, так і для збереження українських доріг.

Варто додати, саме висока температура та велика вага вантажу завдає найбільших руйнувань асфальтобетонному покриттю: на дорогах утворюється колійність, напливи, зсуви та інші деформації. Згідно інформації Укравтодору, загальний обсяг збитків, що завдають недобросовісні перевізники, щорічно досягає близько 2,5-3 мільярдів гривень.
Зі слів Івана Мирки, наявний ваговий комплекс використовують ще з минулого року, аби зберегти дорогу Луцьк – Львів, яку почали ремонтувати в 2015-2016 роках.

«Поруч – зернопереробні підприємства, та й дорога доволі пожвавлена», – пояснює Іван Мирка необхідність використання вагового комплекса. Посадовець додав, що нещодавно завершився тендер «Укртрансбезпеки», який дозволить закупити близько 100 вагових комплексів для всієї України. А якщо не буде процедури оскаржень та проблем із закупівлями, то один з них очікують отримати на Волині вже в кінці серпня цього року.

Штрафи за «перегруз», до слова, досить суттєві – за кожен кілометр пробігу та тонну понаднормової ваги перевізник сплачує 1 євро.

«Потрібно, аби такі комплекси були по всій області. Ця масовість змусить перевізників дотримуватись вагових параметрів. Адже «влетіти» на 600-700 євро з нашими цінами і зарплатами для перевізника – це великий удар», – зазначає Іван Мирка.

Начальник управління Укртрансбезпеки в області Володимир Степанов каже, що за 5 місяців 2017 року зважили 1350 автомобілів, зафіксували 44 випадки порушення, наштрафували перевізників на 9 тисяч євро.

Для порівняння, за весь 2016 рік аналогічних штрафів виписали на 32 тисячі євро. На думку Володимира Степанова, це свідчить про те, що порушувати вагові норми стають менше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ковель Показати IP 30 Травня 2017 16:15
А ще краще в грудні!
Лучанин до Ковель Показати IP 30 Травня 2017 16:30
Молодці! В кінці літа тільки ваги будуть!Щоб мали поставити до літа-то вони в кінці будуть ставити.Все робиться через одне місці-все навпаки!То до серпня вже суттєво фури можуть розбити щойно зроблену дорогу.Дорогу закінчили в травні-а ваги серпні.Що тут ще можна добавити!Думають явно не головою!Повний дибілізм!З таким підходом швидко настана хана цій дорозі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus