USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нові соцстандарти «розкочегарять» інфляцію, – Юрій Корольчук

8 Жовтня 2009 17:14
Положення закону про підвищення соцстандартів, прийнятого цього тижня Верховною Радою України у першому читанні,  може зруйнувати всю фінансову систему країни, тому що закон не підкріплений джерелами додаткових надходжень. Так вважає голова постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Луцької міської ради, генеральний директор ВАТ «Волинь-АВТО» Юрій Корольчук, – повідомляють «Волинські Новини».
«Забезпечувати додаткові витрати доведеться шляхом емісії гривні. А це гарантовано розкочегарить інфляцію і поверне країну в середину 90-х років, коли вона вимірювалася дво- і тризначними цифрами», – каже пан Корольчук.
«Сама реалізація ухваленого законопроекту не зможе вирішити проблему підвищення рівня життя переважної більшості українців. У ньому не передбачена адресність, відтак зарплати і пенсії найбільше зростуть у тих, у кого вони й так високі. А для малозабезпечених це підвищення становитиме не більше кількох десятків гривень. На цьому все «поліпшення» і завершиться», – прогнозує Юрій Корольчук.
«Натомість, на додачу до інфляції ми отримаємо ще цілу купу негативу: підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати збільшить витрати бюджету – тільки цього року на 3 мільярди гривень, – що створить брак коштів на інші соціальні програми, а крім того посилить навантаження на підприємців», – вважає голова бюджетної комісії Луцькради.
«Підвищення мінімальної зарплати різною мірою стосується всіх без виключення бюджетників, а тому зросте вона і в самих депутатів. Таким чином, схема Януковича під вивіскою «піклування про людей», серед іншого, цинічно передбачає радикальне підвищення й так немаленьких депутатських зарплат», – каже пан Корольчук.
«За розрахунками Януковича, люди у зв’язку з цим мають остаточно розчаруватись у Тимошенко, а значить це полегшить його сходження на президентський престол. Формула проста: чим гірше Україні і Тимошенко, тим легше Януковичу здобути президентство», – вважає депутат Луцькради.
«Урядова ж концепція  зростання зарплат під час кризи передбачає поетапне підвищення саме тим, хто сьогодні знаходиться в найскладнішому стані, хто цього найбільше потребує – працівникам освіти, охорони здоров’я, системи культури і т.д. Головне завдання полягає у тому, що доходи освітян і лікарів мають бути не нижче, ніж в промисловості. Саме з цих міркувань урядом у 2010 році закладено адресне збільшення соціальних видатків для найбільш обділених працівників бюджетної сфери. Наприклад, для вчителів закладене підвищення на 32,5%, бібліотекарям зарплати збільшено на 50%», – розповідає Юрій Корольчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Важливо Показати IP 8 Жовтня 2009 19:08
Для людини у якої зарплата не оснвний вид доходу розмір останньої немає значення.
ДОРАН Показати IP 9 Жовтня 2009 08:56
Я не понимаю органически воплей о том что социальная поддержка нищего народа раскрутит инфляцию! А что ее раскручивало до сегодня!А потм неудержный рост цен чем вызван - у людей еще нет этих денег и, возможно не будет! Это цинизм прикормленных политологов и прочей продажной публики! Мозгами надо думать а не жо...й!Когда отдали 5о млрд банкам на приобретение доллара то не вопили о раскручивании инфляции!Совесть надо иметь ожиревшие! А потм вопрос - кто оплотит ваше жирение дальше как не народ приобретая кусок хлеба по космическим ценам в стране где он может выдаваться бесплатно!
Колега Показати IP 9 Жовтня 2009 09:16
Юрій Степанович! Як завжди мудро, переконливо і вичерпно
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2009 11:43
ДОРАНу. У Партії регіонів від популізму взагалі дах поїхав. Про який народ ви говорите, коли ви про народ думали? Жирують Ахметови, Коломойські, Фірташи, Звягільські, Рибаки та інші ваші соратники. А ми чудово розуміємо, що таке тупе зростання "соціалок". Підкреслюю - не продумане, не обдумане і вивірене, а тупе і популістське.
Доран- Аноніму Показати IP 9 Жовтня 2009 12:51
Чомуж ти не продовжив список - жируючі морди є не тільки у ПР а і там про яких ти промовчав а тому ти демагог! Мені огидні як ті так і ті - так, що ти помилився від націоналістичної злості, а це не приведе тебе до обєктивної оцінки "досягнень" кожного них!А мені всерівно якщо ти від власної злості відкусищ собі хвоста, але це змінить твого і мого рабськог положення в цій країні!
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2009 11:47
люди, вам не друг друга кусать нужно, и не собственные хвосты купировать, а истреблять всех этих депутатских упырей, землю и заводы национализировать! передохнете ведь все, пока те вурдалаки морды наедают...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus