USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Новорічно-різдвяні свята у Луцьку: наймасштабніші дійства. Час і місце

13 Грудня 2016 17:37
Понад сотню новорічно-різдвяних заходів обіцяють лучанам: про наймасштабніші фестивалі та дійства, що відбудуться у грудні та січні, розповіли у міськраді.

Про це йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови 13 грудня.

Як повідомила начальник організаційного відділу Олена Барська, у рамках підготовки до свят на Театральному майдані встановлять новорічне містечко, яке матиме дещо оновлений вигляд. Також здійснять святкове оформлення площ та великих майданів у мікрорайонах та центральному парку, а до 19 січня планують оновити святкову ілюмінацію на Театральному майдані та проспекті Волі.

Святково оформити приміщення, особливі ті, які розташовані на проспектах Волі, Відродження, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, Президента Грушевського та на вулицях Лесі Українки та Винниченка, закликали керівників приватних підприємств. Також повідомили, що у новорічну ніч цілодобово працюватиме громадський транспорт.

Своєю чергою, начальник управління культури Тетяна Гнатів розповіла, що заклади культури підготували понад 100 новорічно-різдвяних заходів для усіх вікових категорій. У заходах братимуть участь понад сотня колективів.

Виставка-презентація «Янголи співають – Різдво зустрічають» відкриється 16 грудня в арт-галереї «Луцьк». В рамках проекту «Різдвяна майстерня» передбачили благодійні майстер-класи для дітей, які належать до соціально-незахищених категорій.

Традиційно театралізоване дійство засвічення головної ялинки міста відбудеться 19 грудня о 16.00. Музичну розважальну програму «Новорічна ніч у Луцьку» готує ГО «Volfest».

Напередодні Різдва, 6 січня, встановлять на Театральному майдані дідух, виготовлений спільно з майстрами народної творчості. Імпровізовані вертепні дійства на Театральному майдані відбуватимуться 7-8 січня.

Фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!» відбудеться у Палаці культури 9 січня – в його рамках вертепні вистави представлять колективи закладів культури, загальноосвітніх закладів, а також релігійні та громадські організації.

Етно-фестиваль «Різдво у Луцьку» відбудеться 14-15 січня. Родзинкою цьогорічного фестивалю стануть гурти колядників з Карпат, Польщі та Білорусі. В рамках фестивалю відбудеться святково-обрядове дійство «Три празники в гості», мистецький проект «Коляда з Тетяною Ціхоцькою», концерт камерного оркестру «ConMoto» музичної школи №2. 14 січня ввечері пропонують молодіжну етно-вечірку від найкращих діджеїв міста, парад перебиранців, конкурс на найкращий гурт колядників. Громадська акція «Спільна коляда» відбудеться о 17.00 15 січня – акція збере до гурту громаду, представників влади та релігійних конфесій. Після цього очікують феєричне дійство від львівського театру «Воскресіння» «Різдвяна феєрія» - вогняні інсталяції, світлове шоу тощо.

Фестиваль «Різдвяні піснеспіви» відбудеться 19 січня у Палаці культури, а у мікрорайоні Теремно – традиційне свято «На Йордан вода цілюща». Різдвяні концертні програми підготували Волинський народний хор, творчі колективи Палацу культури та музичної школи №1.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus