USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Нововолинськ назвали «кращим» тільки тому, що не було конкурентів

11 Березня 2010 18:15
 Нововолинськ – єдине місто у своїй «ваговій категорії» на Волині, яке цього річ бере участь у конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку».
Про це розповів заступник начальника головного управління архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства Волиснької ОДА Мелетій Дужик.
«За рішенням конкурсної комісії з проведення  обласного етапу  всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» Нововолинськ посів перше місце на Волині. 11 березня перший заступник міського голови Юрій Єлева презентуватиме матеріали про місто у Києві з метою участі в наступному етапі цього конкурсу»  - повідомив сьогодні сайт Нововолинської міської ради.
Проте, як виявилося, у конкурсі серед міст з населенням 50-100 тисяч (міста третьої категорії) Нововолинськ – єдине волинське місто, яке бере у цьому році участь у конкурсі. А на Волині таких міст всього два – Ковель та Нововолинськ.
«Цього року Ковель не подавав документів на участь у конкурсі. Можливо, через те, що це доволі затратна справа: потрібно виготовити альбом з фотографіями міста, написати текстовий документ, який обґрунтовує, чому місто заслуговує на звання найкращого міста. Може, у чомусь міська влада недопрацювала, адже все в місті повинне бути на якнайкращому рівні», - розповідає чиновник.
Свого часу, у 2007-му Нововолинськ уже здобував перемогу на всеукраїнському етапі. У 2008-му таким містом став Ковель.
Місто-переможець отримує перехідний кубок та диплом Кабінету міністрів. Крім того, зазначив Дужик, торік переможець отримав і грошову винагороду, яку потрібно було використати на покращення благоустрою міста. Розмір винагороди – близько 200 тисяч гривень.
«Для участі у конкурсі потрібно зібрати чимало довідок. І від ДАІ, що не було великих аварій з вини міської влади, і від управління МВС про те, що в місті підтримується громадський порядок та багато інших», - каже посадовець.
«Незважаючи на те, що Луцькі Нововолинськ не конкурують між собою по кількості населення, я вважаю, що переможцем все одно був би Нововолинськ. У Нововолинську грошей на благоустрій виділяється небагато, але їх достатньо на проведення робіт. Керівники комунальних служб відповідальні. Не так, як у Луцьку – сніг зійшов і самі бачите, що на вулицях робиться. Хіба ж не можна було б це сміття замести? Може, перед Паскою трохи позамітають. Пустили машину яка вулиці прибирає – вона асфальт постругала, а біля бордюру сміття все залишилося», - каже Дужик.
Як розповів Дужик, Луцьк цьогоріч документів на конкурс не подавав. Як і минулих чотири роки.
«При нинішньому керівництві я не пригадую, чи хоч раз Луцьк брав участь у цьому конкурсі. Луцьку навіть не треба було б тут змагатися, адже на Волині немає більше міст з такою кількістю населення. Місто одразу ж мало б подавати документи в Київ», - розповідає чиновник.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
filadelfos Показати IP 12 Березня 2010 10:00
а для чого Луцьку брати участь у конкурсі,який і так зрозуміло він програє!Шиба протягом 4 років сумлінно гавнішає наше місто, знищив все, що робили його попередники!В парк ступити гидко,старе місто завалене сміттям) йдеш вулицями - і поліетиленові пакети позастрягали в кущах, або просто літають! фу!Швидше б вибори!
пенсіонер Показати IP 27 Березня 2010 19:48
Новопинськ брудне занедбане місто.Освітлення тільки у центрі міста,вулиці без твердого покриття.Комунальна власність розкрадається,що вкрадене те будується і фотографується на конкурс.ГАНЬБА такому конкурсу! ГАНЬБА меру переможцю-дерибанщику!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus