USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нововолинським шахтарям і досі винні. Але вже вдвічі менше

19 Серпня 2008 09:27
Заступник начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА Світлана Ремезовська під час наради у голови облдержадміністрації Миколи Романюка розповіла про становище на Волині щодо заборгованості із зарплати та її погашення. Про це повідомляє 19 серпня репортер «Волинських Новин».
За інформацією пані Ремезовської, до початку серпня сума боргів із заробітної плати у Волинській області зменшилася на суму майже 3 мільйони 400 тисяч гривень і станом на 14 серпня складає 3766,7 тисячі гривень.
ДП «Волиньвугілля» з Нововолинська стало головним «винуватцем» зменшення зарплатної заборгованості, яке майже вдвічі знизило відповідний показник. Що характерно, за термін менший, ніж півмісяця. Якщо 1 серпня борги становили трохи більше, ніж п’ять мільйонів гривень, то станом на 14 серпня – 2 мільйони 28 тисяч. Як твердить пані Ремезовська, волинським шахтарям уже проплачено 70 відсотків червневої заробітної плати.
Проте на іншому проблемному підприємстві – ДП «Володимир-Волинський КХП» – сума заборгованості залишається стабільно на рівні 68-ми тисяч гривень. За словами Миколи Романюка, з ситуацією на підприємстві необхідно розібратися, тим більше, що там – нове керівництво.
Як розповіла Світлана Ремезовська, попри те, що Луцька міська рада на сесії прийняла рішення щодо виділення фінансової допомоги ЖКП №3 обласного центру Волині – там і досі «висять» борги працівникам загальною сумою близько 150 тисяч гривень. Серед інших луцьких підприємств-боржників із зарплати – ТзОВ «Амексім-Сервіс» (138,1 тисячі гривень), СП «Вест-Україна» (46 із половиною тисяч гривень), ТзОВ «Фагот» (22,4 тисячі гривень) і ТзОВ «Мультисервіс» (9,1 тисячі гривень).
За інформацією, оприлюдненою пані Ремезовською, останні перевірки підприємств показали, що кожне п’яте з перевірених має проблеми з своєчасністю виплати зарплатні, а на кожному шостому є негаразди з відповідністю її мінімальному рівню.
Довідково:
Як розповіла Світлана Ремезовська 4 серпня, порівняно з липнем, в абсолютних цифрах величина заборгованості із зарплатні на Волині зросла на 3 мільйони 166 тисяч гривень, що фактично «дало» збільшення суми відповідного боргу у області у 1,7 рази. Головний боржник – шахти Нововолинська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus