USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нову 14-ту бригаду очолив бойовий офіцер. ФОТО

5 Грудня 2014 16:16
Нове військове з’єднання – 14-ту механізовану бригаду - 1 грудня очолив полковник Олександр Жакун.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, з 1 грудня 2014 року припинила своє існування легендарні 51-а бригада. На її місці створене нове військове з’єднання, 14 бригада. Як і 51-ша бригада, вона дислокується у Володимирі-Волинському.

Олександр Миколайович Жакун до призначення комбригом керував 13-м батальйоном територіальної оборони «Чернігів-1». З 10 травня по 27 жовтня 2014 року він разом з бійцями тербату брав активну участь в АТО.

З червня 2014 року Олександр Жакун проходив службу в Луганській області, зокрема у таких населених пунктах: Станиця Луганська, Щастя, Тепле, Нижня Вільхова, Верхня Вільхова, Макарове, Ільїнка. Не обійшло в батальйоні без втрат – 9 героїв загинуло, ще 22 отримали поранення.

У вересні під час зустрічі з Юлією Тимошенко бійці батальйону пропонували Олександра Жакуна на пост Міністра оборони. З їх слів, він не ховається за спинами бійців, а сам першим іде в бій і веде інших за собою.

51-ша бригада, а, відповідно, її правонаступниця 14-та бригада полковнику знайома, адже він служив тут кілька років відразу по закінченню Одеського інституту сухопутних військ.

Як відомо, до складу нової бригади мають увійти 4 найкращі підрозділи колишньої 51-ої бригади: реактивний дивізіон з батальйонно-тактичної групи «Колос», що першим взяв Савур-Могилу, танковий батальйон, що здійснив рейд на ворожі позиції під час виходу з Іловайського котла, протитанковий артилерійський підрозділ, який знищив чималу кількість ворожих сил, та ремонтний батальйон, що й під обстрілами виконував свою функцію.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus