USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нову зону відпочинку облаштують на Шацьких озерах

11 Травня 2019 23:44
Нову відпочинкову зону планують облаштувати поблизу озера Люцимер, яке знаходиться приблизно за 15 кілометрів від Світязя, на дорозі Шацьк – Ратне, де саме планують розпочинати роботи із будівництва нової траси.

Про це інформує ВолиньPost.

Поруч із озером Люцимер незабаром планують розпочати будівництво нової дороги, яка йде так званим, «Польським шляхом» через Шацьк і прямує на Ратне. Чомусь саме нею ведуть навігатори іноземних туристів, які рухаються до Світязю. Кажуть, що коли приїздять сюди і бачать це озеро з його інфраструктурою, то мають дещо неприємні враження та розчарування. Місцева влада хоче уникнути такого першого хибного враження про свій край і створити поблизу Люцимера не гірший відпочинковий пункт, ніж оновлена набережна.

Впорядковувати стан озера планують уже цього року перед початком сезону. Перш за все – розчистять чагарники і трохи окультурять територію.

Коли справа вже дійде до основних робіт із, так званої євротрансформації Люцимера, то будуть стартувати із вирішення найголовнішої проблеми – перенесення водовідвідної канави на інший бік дороги. Потім встановлять підпірну стінку, засиплять болото, перевезуть землю і облаштують пляж, такий, як біля озера Світязь. Враховуючи будівництво дороги поруч, передбачають також пішохідну зону.

Бентежним фактом можна назвати розташування високовольтних конструкцій поруч, але стверджують, що все буде зроблено згідно з чинними нормами.

Початковою сумою проекту називають 20 мільйонів, але передбачають, що все обійдеться дорожче.
Як повідомлялося, на будівництво дороги від Ратного до Шацька протяжністю до 60 кілометрів витратять 400 мільйонів гривень. Дорогу прокладуть через Старовижівський район.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волинянин Показати IP 12 Травня 2019 09:12
Шось віриться з трудом !
волинянка до Волинянин Показати IP 12 Травня 2019 12:17
Ну про набережну у с.Світязь теж не вірилось... :)
До волинянка Показати IP 12 Травня 2019 16:14
Ага, ми пахалі - я і трактор ! Коня кують, а жаба ногу підставляє ! На перший раз - грантовські гроші прос&али. З тендером облажались. На другий рік вже під контролем і загрозою відмови у фінансуванні з великими потугами ледве-ледве спромоглись на щось. Ні професіоналізму, ні оперативності, ні відповідальності не проявили. Якби не міжнародні інституції - то спромоглися би хіба - шо на пам'ятник бабі з пончиками .На генному рівні - злодійкуваті раби !
До тролика до До волинянка Показати IP 12 Травня 2019 17:10
Не тобі "лішнєхромосомний" шось розказувати про генний рівень. Це по перше. А по друге, Світязь облагородили, і до інших озер черга дійде. А тобі, нитік, те й залишається, що на дивані сидіти та "воздух портити".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus