USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Новий «Авангард» прийме чемпіонат Європи з легкої атлетики. ВІДЕО

25 Вересня 2015 16:30
Оновлений за останнім словом техніки луцький стадіон «Авангард» відтепер зможе приймати змагання найвищого класу. Відтак, вже наступного року тут відбудеться дорослий чемпіонат України з легкої атлетики, де відбиратимуть учасників олімпійської збірної України. Також вже подали заяву на проведення у Луцьку чемпіонату Європи 2017 року.

Про це стало відомо під час урочистого відкриття командного чемпіонату України серед юнаків сьогодні, 25 вересня.

Декількасот учасників спортивного дійства завітали до Луцька зі всіх областей України, окрім Автономної Республіки Крим. Два дні тут триватимуть змагання з «королеви спорту» – легкої атлетики.

Як зазначив під час офіційного відкриття президент Федерації легкої атлетики України, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, вперше на Волині та у Луцьку зокрема відбувається класичний чемпіонат України з легкої атлетики. Він же зазначив, що учасники змагань є частиною цієї історичної події.
Також посадовець подякував від імені Федерації, Міністерства молоді і спорту і олімпійського комітету тим, хто створив це свято для спортсменів зі всієї України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З «АВАНГАРДУ» ОНЛАЙН: У ЛУЦЬКУ РОЗПОЧАВСЯ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ

«Чемпіонат у Луцьку відбувся завдяки тому, що стадіон реконструювали згідно з сучасними світовими стандартами. Ми щиро вдячні Ігорю Палиці і всім, хто працює у Фонді Ігоря Палиці «Новий Луцьк», а також його керівнику Олександру Товстенюку. Окрім того, висловлюємо вдячність Волинській федерації легкої атлетики і всім, хто долучився до того, аби це свято відбулось. Дякуємо за їхні зусилля та внесок у цю визначну подію», – сказав Гоцул.

Окрім того, він зауважив, що виконком Федерації легкої атлетики України ухвалив рішення організовувати дорослу першість України наступного року саме у Луцьку.

Своєю чергою, голова фонду Ігор Палиця зазначив, що подібне дійство відбувається у Луцьку вперше з 1982 року. Відтак, реконструкція стадіону дозволить йому приймати змагання міжнародного класу, і основні кроки в цьому напрямку вже зроблені:

«На стадіоні будуть розігрувати олімпійські ліцензії. Також вже подали заявку на проведення Чемпіонату Європи з легкої атлетики 2017 року у Луцьку».
Зі слів Ігоря Палиці, в останні 20 років стадіон «звик бачити», здебільшого, футболістів. Проте, зовсім скоро ця ситуація може стати іншою:

«Дивитись, як бігають 22 футболісти, 50% з яких – іноземці, – це цікаво. Але особисто мені цікавіше бачити українських футболістів, ваші обличчя, тисячі людей, які будуть займатись спортом і спостерігати результати, яких ви досягли. Хочу побажати вам нових здобутків, адже сильна країна – це здорова нація».
У рамках урочистого дійства відзначили і ветеранів спорту, які свого часу доклали чималих зусиль, аби піднести Волинь у спорті на вищі місця.
Всі вони - під враженням від оновленого стадіону і кажуть, що це стане поштовхом для розвитку спорту на Волині.

«Це вперше, щоб за сучасних часів відкрили такий стадіон. Я був тренером ще у радянські часи. Але я помолодів на 25 років, коли прийшов на оновлений «Авангард». Ігорю Петровичу – велика шана за те, що зробив такий стадіон. Я знову берусь за тренерську діяльність. Завдання – готувати нових чемпіонів, щоб вони, як і раніше, прославляли Волинь на всю Україну», – поділився тренер-викладач Валерій Луць.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 25 Вересня 2015 16:46
Башлянули щоб в екстренному режимы перенести змагання з Кыровограда в Луцьк,думаю з Чемпыонатом Эвропи так не вийде....
Ганьба тролям до Лучанин Показати IP 25 Вересня 2015 17:24
Слухай, ну не пались так явно! Те що ти романюковий троль вже всім зрозуміло! Але хоч би вивичив як правильно звати свого хазяїна!
виборець Показати IP 25 Вересня 2015 16:46
... "Чемпіонат у Луцьку відбувся завдяки тому, що стадіон реконструювали згідно з сучасними світовими стандартами",..... люди, чемпіонат відбувся, бо вибори незагорами...
Петрович Показати IP 25 Вересня 2015 17:08
а у 2017 році теж вибори і тоді ми матимемо вже чемпіонат Європи , все продумано наперід.
мудрец Показати IP 25 Вересня 2015 17:20
Кто сам себя выставляет на свет, тот не блестит.
Степан Бандера Показати IP 25 Вересня 2015 18:48
Лучанам вкрай потрібен цей багатомільйонний проект. Дякуємо, що вклали стільки грошей. Стадіон був заповнений вщерть глядачами і учасниками. Всі аплодували і завтра прийдуть побігати на цих мармурового кольору доріжках. Слава спорту! Слава...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus