USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Новий премʼєр Словаччини не надаватиме Україні військову допомогу

27 Жовтня 2023 09:53
Новий прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо 26 жовтня у розмові з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн запевнив, що Братислава не підтримуватиме Україну військово та віднині матиме «власну думку в Брюсселі».

Про це пише «Європейська правда».

Словацький прем’єр, серед іншого, заявив фон дер Ляєн, що «відсьогодні Словаччина матиме власну думку в Брюсселі».

Він оголосив про зміни до кримінального законодавства Словаччини у відповідь на «грубі порушення прав людини і зловживання кримінальним правом проти опозиції», якою його партія Smer-SD донедавна була.

«Я також поінформував президентку ЄК, що новий словацький уряд не підтримуватиме Україну у військовому плані і що ми зосередимося лише на гуманітарній допомозі», – додав Фіцо й заявив, що фон дер Ляєн наголосила на суверенному праві держав-членів підтримувати чи не підтримувати Україну зброєю.

Перед цим новий прем’єр-міністр Словаччини підтвердив, що не буде підтримувати військову допомогу Україні, бо «нехай краще 10 років ведуть переговори про мир, ніж 10 років вбивають одне одного без жодного результату».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
просто Показати IP 27 Жовтня 2023 10:27
з кацапським "болтом" в "гузні" смілості набрався.
Корiнний лучанин до просто Показати IP 27 Жовтня 2023 14:46
Боже який ти дебiл.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus