USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий рік волинян на передовій

3 Січня 2015 14:32
Про те, як провели Новий рік на передовій в селищі Піски бійці Добровольчого Українського Корпусу, у складі якого перебуває третій запасний батальйон з Волині, написала в спільноті організації Подруга Рута.

Нагадаємо, нещодавно в мережі з'явилося відео "новорічного бою" в Пісках.

...Почався. Так, він уже почався. 2015-ий. Новий. В усіх сенсах новий, правда? Зазвичай люди радіють з цього приводу. Не дивно. Думаю, це можливість, доволі таки непогана, почати щось з нуля, щось або все... Та чи виходить?!

Не знаю, як Україна зустрічала Новий Рік. Але, швидше за все, здогадуюсь. Та на фоні того, як провели новорічну ніч на передовій, будь-які здогадки про свято на цивілці (навіть найсміливіші) виглядають ну більше, ніж тьмяно, повірте!
Дах вже славнозвісної позиції «Дом Да Вінчі». Близько 23-ої години. Якраз по «Оплот. ТВ» показали виступ Захарченка… хм…глави ДНР. Чи як його назвати?!...

З цього даху видно усю панораму нічного бою. А вчора він був особливо насиченим! Не дарма, новорічна ніч все-таки.
Вони думали, що свято на їх стороні. Хах. Сепаратисти зухвало виходять на зв’зок з українськими військовими, бажають їм в новому році поразки, смертей і так далі. Нічого оригінального. Натомість їх 2015-ий почався з мінімум трьох 200-их та кілька спалених хат. Буває. Війна…

Ворог пускає феєрверки, маскуючи під них звуки пострілів. Підступно. Треба бути обережним. І ми, і вони заряджаємо салюти трасуючими кулями. Красиво. Це дуже красиво. І от опівночі! За українським часом! Знаєте, як ми це зрозуміли? В небі загорілися яскраво жовтим чотири «люстри», чи не з усіх позицій був відкритий вогонь, що просто на шмаття роздирав ніч, повідомляючи, що ось, шановні, з Новим Роком, так-би мовити! Лупили інтенсивно, лупили насичено, із завзяттям! Рація почала розриватися привітаннями та побажаннями побратимів. Не бачила і не чула нічого щирішого і переконливішого. І тут гордим бадьорим голосом звучить наступне: «Вітаю усіх з днем народження Бандери!» Ось воно – те, що збиває з пантелику нашого противника! Бо, знаєте, по їх телебаченню звучать тости: «За здоровье нашей печени»… Найприкріше, що таким же самим наповнений український новорічний ефір…

Комбат Чорний: «Ну що, правосєки, вдаримо по сєпарам за Степана Андрійовича?!» Як ви, думаєте, якою була реакція правосєків??? Звичайно, вдарили))

На дах вискакує взводний Да Вінчі і всіх по черзі обнімаючи, вітає з Новим Роком! Усі щасливі, усі усміхнені.

По рації прозвучало привітання Провідника. Так-так-так, Дмитро Анатолійович також зустрічав Новий Рік на передовій! А як ви думали?!

Ми спустилися на третій поверх. А там, не дивлячись на війну, постріли, передову і всі ці штуки, роздають подарунки Дід Мороз і Снігурка. Так приємно: кожному дістався красиво запакований пакуночок, а там: теплі шкарпетки, цукерки, стіки з кавою і цигарки. А на вітальній листівці: "Любий наш захиснику! Чекаємо! Повертайтесь! Перемагайте! Ілонка, Алла і баба Тамара!"

І вся тусівка радісно фотографується, обнімається, бажає один одному щастя-здоров’я, ну і перемоги, звісно! Да Вінчі: «Так, все, війну ніхто не відміняв! Бігом всі на позиції. Ленти треба набивати, попереду ще вся ніч! Не розслаблятися.» А на це відповідь може бути тільки одна: «Так є!».

Ну от, на вулиці 2015-ий. Тільки знаєте, що трохи лякає? «Як новий рік зустрінеш, так його і проведеш»…

Подруга Рута
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus