USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Новий Загорів: незабуті герої 43-го та біль втрат 2014-го

8 Вересня 2014 13:59
Пам'ять вояків УПА, які загинули 71 рік тому в битві з німецькими окупантами під стінами монастиря в Новому Загорові Локачинського району Волині, вшанували 7 вересня цього року. Серед інших волинян у заходах узяв участь народний депутат України Євген Мельник. Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Поминальні заходи розпочалися зі Служби Божої у Новозагорівському монастирі. Опісля відбулася поминальна панахида біля пам’ятного знаку полеглим воякам УПА, які 8-11 вересня 1943 року здійснили нечуваний подвиг: 42 молоді українські повстанці дві з половиною доби тримали бій проти понад тисячі ворогів, маючи у наявності лише один гранатомет та чотири кулемети. За майже три доби повстанці вбили 540 окупантів та 700 поранили. 29 бійців, у тому числі командир повстанської чоти особливого призначення Андрій Марценюк («Береза») в тому нерівному бою загинули.

Імена тих, хто віддав своє життя у тому бою за незалежну, соборну Україну викарбувані на меморіалі, який споруджений на пагорбі біля зруйнованого нацистами монастиря. Традиційно ось уже 25 рік на цьому місці відбувається народне Віче, на яке приїздять патріоти з усіх куточків Волині.

Цього року захід набув особливого значення, адже, крім загиблих повстанців, присутні вшанували пам'ять героїв Небесної сотні та українських бійців, які воюють проти російського агресора на Сході та Півдні країни.

Після поминальної панахиди на місці героїчного бою відбулося Народне віче, під час якого виступив народний депутат України, свободівець Євген Мельник.

«Приїхавши на східний фронт, я спілкувався під Донецьком з бійцями нашої 51-ї окремої механізованої бригади, батальйону «Азов» та батальйону «Січ». Я не чув від них нарікань, що не вистачає хліба, води, нижньої білизни тощо. Але я всюди чув нарікання, що у вищих ешелонах влади, серед генералів, є зрада. Наші хлопці відчувають це. Тому й повинен бути прийнятий Закон «Про люстрацію», який перевірить кожного високопосадовця, чи не є він запроданцем, агентом Кремля. Але поки що такий законопроект не проголосований і не став законом.

Зрада продовжується у нашій державі. Ми бачимо, що не можна вірити жодному слову Путіна. Тому «Свобода» від початків російської агресії й наполягає на введенні в державі воєнного стану. Адже тільки уклали перемир'я – і знову на Сході гинуть наші хлопці. Так, нібито війна триває далеко від Волині, але кордони «мутно-тайожного союзу» – поряд, і тому кожен із нас має бути готовий щохвилини стати на захист нашої Батьківщини», – зазначив нардеп.

Під час віче Євген Мельник спільно з першим заступником голови Волинської обласної ради, Олександром Пирожиком нагородили найвищою відзнакою ВО «Свобода» – золотими значками найбільш активних побратимів, які отримали поранення під час подій на Майдані. Серед них – Сергій Лінник, Олександр Приступа, Володимир Шнайдюк, Андрій Левчук, Степан Турук, Ольга Нечитайло.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Виборець Показати IP 8 Вересня 2014 14:09
Народному депутату Євгену Мельнику варто заїхати в свій округ, де його не було вже два роки. І не радимо балотуватися вдруге. Поки Мельник їздить по Локачинських районах тут треба вирішувати проблеми людей
Света Показати IP 8 Вересня 2014 14:12
У, слов нет. Уже забыли что с Тягнибока и Фараон началась вся свистопляска на Украине? Еще и имеют наглость вспоминать о погибщих в 2014.
цікаво Показати IP 8 Вересня 2014 14:12
А де узявся гранатомет у 43 році ???
ФигВам до цікаво Показати IP 8 Вересня 2014 18:23
коментар було видалено
Укроп до ФигВам Показати IP 8 Вересня 2014 18:29
коментар було видалено
Ісса ндойє Показати IP 8 Вересня 2014 14:14
А де цей смерд був на похованні Клімчука???
віктор Показати IP 8 Вересня 2014 14:25
бандеру в росії ніхто не бачив але у всіх росіяни від москви і до камчатки страх перед ним...це не про леніна а про бандеру в росії говорять що він живіший всіх живих...якби нічого не знав про бандеру то вже із-за того що його боїться вся росія я б його поважав...слава героям...слава бандері
майдан Показати IP 8 Вересня 2014 15:13
І за що таким клоунам як лінник, приступа та інші ще відзнаки дають? на схід їх нахр*н - хай повоюють ....
лучанин до майдан Показати IP 8 Вересня 2014 17:11
жаба душить, який народ заздрізний-ганьба таким писакам. Краще б пораділи,що людей відзначили за їхні добрі справи. Ви робіть добро і вам вернеться воно добром 100 разів.Ходіть до церкви- моліться ,щоб в країні був мир,хоча б це зробіть, а не пишете всяку дурню.
свідомий до майдан Показати IP 8 Вересня 2014 17:15
не відкривай свого грязного рота,краще напиши про свої вчинки .
Анонім Показати IP 8 Вересня 2014 15:26
а чого цей Мельник -стоматолог ще не у військовому госпіталі задаремно зуби не лікує і не протезує учасникам АТО і всім військовим... Слабо потрудитися на шару???
До нардупа Показати IP 8 Вересня 2014 18:10
Приїдь на свій округ і розкажи що ти особисто дав для тих хлопців які воюють і більше тебе вже не виберуть досить красти і брехати нардепчик
До мельника Показати IP 8 Вересня 2014 18:11
Люди гинуть а воно рже нечесть нардепівська
Я тоже піду Показати IP 8 Вересня 2014 18:14
Нехай тебе мельник виберуть нардепом від приватної стоматології і будеш ти стомардеп ганьба тобі
До волинян Показати IP 8 Вересня 2014 18:17
От так змінився світ проституткам дають нагороди а нардепи не приїжджають навіть на свій звіт
віктор Показати IP 8 Вересня 2014 18:33
дивуюсь тим хто писав щось проти...які вони иізерні людці
Анонім до віктор Показати IP 8 Вересня 2014 21:36
а ти певне син даного фрукта??
Микола Показати IP 16 Вересня 2014 09:59
А ОТ ГИДОТУ ПРО ТАКЕ МОЖЕ ПИСАТИ ЛИШЕ РИГІВКЬКА ПИКА ЯКА ПІД ЧАС ТОГО КОЛИ СТОЯВ МАЙДАН СОСОЛА В ПРИБІЧНИКІВ ЯНУКОВИЧА. ВИКУСІТЬ . ГАВКАЙТЕ СКІЛЬКИ ЗАВГОДНО . А ОТ ЦИМ ЛЮДЯМ ЧЕСТЬ І ХВАЛА. НЕ ПІШОВ НА ПОХОРОН ДО КЛІМЧУКА . ТАК ТУТ СВЯТКУВАТИ ТРЕБА. І НА ВІД МІНУ ВІЖД ІНШИХ ГОРЕ ДЕПУТУТІВ МЕЛЬНИК ЩО НЕДІЛІ ВОЗИТЬ ПО 20 ТОН ГУМОНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ НА СХІД І НЕ ПІАРИТЬСЯ. А КОЛИ НА ЗУСТРІЧ НЕ ПРИЇХАВ ТО БУВ В ОТОЧЕНІ КОЛИ ВОЗИВ ЧЕРГОВУ ДОПОМОГУ МАЛАХОЛЬНІ. ДОРЕЧІ ПО КОМЕНТАМ ВЖЕ ЗРОЗУМІЛО ХТО ЇХ ПИШЕ .ПРИБІЧНИКИ КНЯЗЬКА САГАНЮКА. АХАХАХ. ВИ ХОЧАБ МІНЯЙТЕ СТИЛІСТУКУ АБИ НЕ СПАЛИТИСЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus