USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Новий глава УГКЦ хоче патріархат

4 Квітня 2011 09:55
Новий глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) заявив, що будуватиме патріархат.
Про це повідомляє ТСН із посиланням на Департамент інформації УГКЦ.
«Патріархат ніколи не спускається згори, він завжди виростає знизу. Ми повинні навчитися бути собою. Ми завжди беремо приклад з когось, захоплюємося чимось, але не вповні розуміємо самих себе», – наголосив предстоятель УГКЦ.
На думку блаженнішого Святослава, надзвичайно важливим є для УГКЦ її богословська традиція.
«Богослов'я формується відповідно до тих доктринальних викликів, у яких живе церква. Тому ми мусимо сьогодні будувати свою богословську ідентичність, розвивати своє богослов'я в усіх галузях, які б писали книги, вели серйозні історичні і богословські канонічні дослідження», – відзначив очільник греко-католиків.
31 березня відбулася зустріч Блаженнішого Святослава із Папою Бенедиктом XVI. Як розповів Верховний Архиєпископ УГКЦ, під час зустрічі з Папою Римським не йшлося про створення патріархату УГКЦ. За його словами, метою візиту було засвідчити «повну єдність» церкви із апостольською столицею.
«Наш візит до Святішого Отця не мав на меті вести мову про патріархат чи про ті наші давні прагнення такого розвитку і завершеного статусу нашої церкви. Мета візиту – засвідчити нашу видиму і повну єдність з апостольським престолом. Очевидно, я розумію зацікавлення нашої Церкви. Ми будемо розвиватися, але рішення про надання статусу патріархату належить до компетенції Святішого Отця. З нашого боку надмірної настирливості не було і не буде з цього приводу. Ми будемо працювати», – зазначив предстоятель УГКЦ.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus