USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Нуль метрів над рівнем моря»: у Луцьку створили мурал шрифтом Брайля

10 Вересня 2016 21:51
Новий мурал під назвою «Нуль метрів над рівнем моря» презентували в Луцьку.

Про це повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Витвір урбаністичного мистецтва представили сьогодні, 10 вересня, у рамках фестивалю «ПоліхромА».

Авторами малюнку стали художники Андрій Присяжнюк та Сергій Радкевич. Над ним працювали 6 днів, а назвали «Нуль метрів над рівнем моря».

«Тут так і написано шрифтом Брайля - «Нуль метрів над рівнем моря». Зрячий не зрозуміє, а сліпий не побачить», – розповідає Андрій Присяжнюк.

Він каже, що хотіли створити мурал на контрасті.

«Адреналін Сіті» – це простір, де дуже багато реклами, тут неспокійно, адже це розважальний комплекс. У таких середовищах художники ще не працювали.

«Коли я робив попередні мурали, то враховував кольори навколишнього середовища, будинків, фасадів. Тут середовище не зобов’язувало, бо, як такого, тут середовища не те, що немає, просто це не є міський простір», - каже Андрій Присяжнюк.

Для авторів стіна «Адреналін Сіті» стала викликом. Раніше художники працювали на доволі гладких поверхнях, без рельєфів. Цього разу стіна була в аварійному стані, там є рельєфи, проводи та кабелі. Перед митцями, каже Андрій Присяжнюк, свого часу навіть постало питання, чи варто починати створювати щось на стіні.

«Рельєф часто диктував умови. Можна побачити, що обличчя вписане в нішу. Це – бетонні плити, які посаджені трохи глибше», – каже Присяжнюк.

Чи подобається йому власна робота – ще не знає. Переконаний, що за декілька днів чи тижнів все ж знайде певні огріхи.

«Має минути трохи часу», – зазначив Андрій Присяжнюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Вересня 2016 21:55
Комусь до вподоби ця пачкотня скрізь містом? Про всяк випадок цікавлюсь..
43 Показати IP 10 Вересня 2016 22:18
Ага, спочатку вони казали, що малюють спокійне обличчя для гармоніїї і затишку, "усі лінії мають спонукати до максимального умиротворення". А по факту якийсь стрьомний мужик з дум-2 у червоній мішені. "Миротворці", блін
Поціновувач Показати IP 10 Вересня 2016 22:39
Парків і скверів немає, в самому центрі корито, старі забудови спотворюють, хоч картинами на будинках можна любоватись, як чудово, що в нас є стільки прекрасних художників.
Лучанин Показати IP 10 Вересня 2016 23:50
Ех, а коли в нас почнуть малювати такі муари як в Києві((
Словяни Показати IP 12 Вересня 2016 19:56
На мою думку краще б намалювали щось в стилі 2 світової війни . . .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus