USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Нужденні райони Волині знайшли панацею – гранти і проекти

27 Жовтня 2008 19:02
Під час прес-конференції 27 жовтня посадовці презентували для волинських журналістів проекти, які перемогли під час Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у Волинській області, - повідомляють «Волинські Новини».
Проект з цікавою назвою «Зоряний шлях» призначений для того, щоб відремонтувати 3 кілометри дороги від Зорянської сільради Володимир-Волинського району до райцентру. Про це розповіли голова Володимир-Волинської районної ради Андрій Оніщук та представник сільської ради. На це повинні виділити 100 тисяч гривень.
На такі ж кошти розраховує і голова селища Жовтневе (місто Нововолинськ) Михайло Бичак. Там за співробітництва об’єднань співвласників багатоквартиних будинків та влади реалізовуватиметься проект «Чиста вода: влада і громада – крок назустріч».
У селі Дубечне Старовижівського району відкриється своєрідна філія районного Будинку школярів, де навчатимуть гончарству та ткацтву, - розповів голова Старовижівської районної ради Борис Смілий. Цей проект має отримати фінансування на суму 185 тисяч гривень.
«Найдорожчі» проекти-переможці підготовані Маневицькою та Камінь-Каширською районними радами. На реалізацію цих проектів виділяється по 500 тисяч гривень.
За словами голови Маневицької райради Андрія Сопронюка, на території 4-х місцевих рад Маневиччини буде створено та популяризовано туристичний маршрут  «Духовні і природні скарби Маневицького краю – його краса висока і нетлінна». Ремонт та реконструкція церков та закладів культури також передбачені у проекті. В нього готові вкласти кошти і низка підприємств та установ району, - стверджує пан Сопронюк.
Голова Камінь-Каширської районної ради Роман Чечотка і Карасинський сільський голова Світлана Сидорук презентували проект, згідно з яким на території цієї сільради постане соціально-культурний центр.
«Найдешевшим» виявився проект Волинської обласної ради під назвою «Створення інноваційного механізму залучення позабюджетних коштів у розвиток територіальних громад Волинської області». Головний спеціаліст відділу міжнародного співробітництва та проектної діяльності виконавчого апарату Волинської облради Ірина Пащук зазначила, що навчатимуть органи місцевого самоврядування, як «правильно писати» різноманітні проекти, а також буде розроблено відповідну стратегію.
Голова Волиньради Анатолій Грицюк вважає, що потрібно залучати кошти у вигляді грантів насамперед у «депресивних» районах нашого краю, де є багато нужд».
Довідково:
Ці проекти будуть реалізовуватись лише з 2009 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus