USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Нитка єдності»: у центрі Луцька до Дня вишиванки відбулася патріотична акція

18 Травня 2023 20:22
Щороку у третій четвер травня Україна відзначає День вишиванки. Це свято не має державного чи релігійного статусу, не передбачає вихідного, але, попри те, урочисте для кожного свідомого громадянина. Адже вишиванка, яка завжди була способом популяризації української культури і традицій, після російського вторгнення стала символом нашої незламності та свободи. Тому сьогодні чимало лучан дістали з шафи вишиту сорочку, і прийшли у ній на роботу, до школи чи у вищий навчальний заклад.

Як повідомляють у Луцькій міській раді, з нагоди Дня вишиванки у Луцькій громаді відбувся цілий комплекс тематичних заходів. Яскраву крапку в цій насиченій програмі поставила патріотична акція «Нитка Єдності», що відбулася на Театральному майдані. На її початку до глядачів звернулася заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона привітала лучан та гостей міста з Днем вишиванки, наголосивши, що національний одяг – це не просто культурна традиція, а наш історичний код, і подякувала Збройним силам, завдяки яким маємо можливість відзначити цей особливий день.

Читати ще: Патріотичний флешмоб та воїни 100-ї бригади з-під Бахмута: День вишиванки у луцькому університеті. Фоторепортаж

«Саме завдяки нашим хлопцям ми з вами сьогодні можемо стояти на цій площі, бачити наших дітей усміхненими, хоч і стривоженими. Саме завдяки військовим, які боронять наші кордони, ми практично мирно спимо. Тож дай, Боже, їм сил, і захисти Україну. А наше з вами завдання – берегти культуру та передати її надбання молодим поколінням», – сказала Ірина Чебелюк.
У патріотичному заході «Нитка Єдності» взяли участь народний аматорський оркестр «Волинянка», учасники зразкової вокальної студії «Зернятко», вокальна студія «Spivanochka Show». Перехожі, які у цей час були на центральній площі міста, відклали свої справи, щоб подивитися, що підготували діти і молодь. А вони, в свою чергу, виконали художні номери, сповнені патріотизму і віри у перемогу. Завершився захід хореографічною композицією «Два кольори» народного аматорського ансамблю бального танцю «Юність». Всі учасники художніх колективів були вдягнуті у вишиванки. Цим вони продемонстрували, що вишиванка – це модно, гарно і патріотично. Тому молоде покоління продовжує цінувати нашу вишиванку, особливо зараз, у такий важкий для України час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus