USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Низка країн відкрили свої кордони для вакцинованих CoronaVac українців. Куди можна полетіти

8 Липня 2021 17:39
Для українців, які отримали щеплення двома дозами китайської вакцини CoronaVac та сертифікат про вакцинацію, відкрита низка країн.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на офіційний канал медичної інформаційної системи Helsi, через яку можна записатися на щеплення до масового центру вакцинації.

Так, наразі для повністю вакцинованих китайським препаратом громадян України відкриті:

Іспанія

Естонія

Австрія

Нідерланди

Молдова

Угорщина

Туреччина

Греція

Болгарія

португальська Мадейра

Зазначається, що деякі з цих країн просять заповнити спеціальні анкети, тому перед в’їздом потрібно перевіряти інформацію на сайтах їхніх посольств.

При в’їзді потрібно показувати роздруковане міжнародне свідоцтво англійською мовою.

Більше того, попри те, що поки на рівні Євросоюзу CoronaVac не визнали, список країн, до яких можна подорожувати щепленим цією вакциною, постійно розширюється.

Нагадаємо, від 1 липня в Україні в тестовому режимі (бета-тестування) запрацювали COVID-сертифікати. Всі, хто вже має два щеплення, можуть протестити такий паспорт у застосунку «Дія». Послугою скористалися вже понад 5 тис. українців. У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, що доступними в застосунку будуть сертифікати двох видів: міжнародний та внутрішній. Отримати їх можна абсолютно безкоштовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus