USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Обладнаний усім необхідним медичним устаткуванням: волинський інтернат отримав швидку від «Дитячої місії. Україна»

17 Січня 2024 21:29
Руденський психоневрологічний інтернат отримав карету швидкої допомоги від фонду «Дитяча місія. Україна».

Сьогодні спільно з представниками Волинського благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» голова обласної ради Григорій Недопад передав спецавтомобіль керівництву комунальної установи. До заходу долучився і депутат Волиньради Андрій Бокоч, інформує пресслужба облради.

Про те, що Руденський психоневрологічний інтернат гостро потребує санітарного транспорту, очільнику Волиньради під час його патронатного візиту до закладу розповіла директорка Олена Місюк. На утриманні інтернату є близько 200 підопічних, половина з яких прикуті до ліжка або мають суттєві фізичні обмеження та складні діагнози.

«Не минає і дня, щоб не було потреби когось із наших мешканців доправляти в стаціонар чи на обстеження. Возимо до медзакладів Ковеля, Любомля і Луцька старезним УАЗом, який ще дивом їздить завдяки титанічним зусиллям нашого водія. Але щоразу переймаєшся: чи заведеться, чи не зламається в дорозі, бо свій ресурс ця машина давно вичерпала. Тому я від імені персоналу і підопічних щиро дякую Григорію Вікторовичу та благодійникам, що вирішили нашу проблему», - зазначила директорка інтернату.

Читати ще: Нововолинськ отримав дві пожежні та швидку з Німеччини

На клопотання голови Волиньради карету швидкої марки Mercedes Sprinter вартістю 20 тисяч євро БФ «Дитяча місія. Україна» доправив зі Швеції. Спецавтомобіль обладнаний усім необхідним медичним устаткуванням, має підвищену прохідність, автоматичну коробку передач і навіть підігрів сидінь. Меценати додатково укомплектували його запасними автопокришками.

Григорій Недопад стверджує: благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» - це один з найбільших і найнадійніших партнерів.

«Жодного нашого запиту ця організація не залишила поза увагою. А з початком повномасштабного вторгнення взаємодія лише посилилася. Я висловлюю велику вдячність команді благодійного фонду і персонально його керівниці Людмилі Лонюк. Обсяг допомоги і цивільним, і військовим величезний. Місія придбала для наших громад три шкільні автобуси, на заміну тих, що віддали на фронт, спецавтомобіль для перевезення інвалідів-візочників і санітарний транспорт для військової частини; на постійній основі допомагають госпіталю інвалідів війни, обласній психлікарні і дитячому реабілітаційному центру «Фенікс»; в область доставлено сотні тонн гуманітарної допомоги - це і продукти харчування, і медикаменти, і меблі для лікарень, садочків, шкіл; усіляко підтримують і харчують вимушених переселенців; облаштовано вартістю в 1 мільйон гривень Дитячий простір для роботи з малечею, яка потребує допомоги.

А нещодавно у зону бойових дій та для укриттів передали 300 металевих пічок для обігріву та приготування їжі. Їх на закуплені місією матеріали виготовили учні шведських профтехучилищ», - перелічив обсяг гуманітарної допомоги благодійного фонду Григорій Недопад.

Скандинавська місія працює у 24 країнах світу і вже понад 30 років в Україні, суттєво підтримуючи найбільш вразливі групи населення - одиноких, сиріт, багатодітні родини, людей з тяжкими захворюваннями, інші категорії.

«Ми завжди там, де потрібна допомога. От і сьогодні зробили дуже важливу справу – передали повністю обладнану карету швидкої допомоги для потреб Руденського психоневрологічного інтернату. Велика подяка Волинській обласній раді за сприяння діяльності місії на кожному кроці. Всі працюємо задля Перемоги України!» - зазначила очільниця благодійного фонду Людмила Лонюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus