USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Обласну стоматполіклініку хочуть приватизувати

8 Лютого 2011 07:46
Волинську обласну стоматологічну поліклініку спочатку реорганізують у госпрозрахункове підприємство, а потім приватизують шляхом викупу.

Таке бачення майбутнього медзакладу озвучив голова Волинської ОДА Борис Клімчук під час колегії обласної ради в понеділок, 7 лютого.

Волинський губернатор заявив, що він особисто ініціюватиме процес приватизації поліклініки.

«Ми даємо готовий бізнес на базі обласної комунальної власності. Хай працюють!», – висловився чиновник.

Нагадаємо, постійна депутатська комісія Волиньради з питань комунального майна 2 лютого прийняла рішення рекомендувати облраді реорганізувати Волинську обласну стоматологічну поліклініку у госпрозрахункове підприємство, аби зменшити навантаження на бюджет.

Натомість депутат облради Євген Мельник (до речі - стоматолог за освітою), вважає, що на госпрозрахунку треба лишити 50% стоматологічної обласної поліклініки. А, «враховуючи недостатню кількість дитячих лікарів-стоматологів та лікарів-ортодонтів», 50% лишити на фінансуванні з бюджету.

«Бо, ліквідувавши або перевівши всю обласну стоматполіклініку не на бюджет, ми не дамо можливості малозабезпеченим, пільговим категоріям дітей безоплатно лікуватися», – переконаний він.

«Сьогодні ортодонтичне лікування за новими методиками у приватного лікаря вартує близько п’ять-шість тисяч гривень. Ліквідувавши бюджетні ставки, ці незахищені верстви не будуть мати можливості куди звернутися. І нам потрібно буде додатково з бюджету платити чи приватному лікарю чи іншому ці кошти. Зберігши чотири-п’ять ставок дитячих лікарів-стоматологів, ми зможемо врятувати дитячу ортодонтію», – пояснив свою позицію Мельник.

«Лікарі, які працюють на комерційній основі, практично не займаються лікуванням дітей», – підтримав свого однопартійця «свободівець» Анатолій Вітів.
Відтак Мельник запропонував членам колегії питання щодо ліквідації стоматполіклініки «довивчити, не розглядати його на найближчій сесії обласної ради, опрацювати наново на комісіях і не реорганізовувати структуру ще хоча б мінімум півроку».

«Якщо ми зараз реорганізуємо, то ми ж розуміємо, що ці ставки не будуть ліквідовані. Ці ставки підуть чи в обласну чи міську лікарні. І економії бюджету фактично не буде», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свабодівець Показати IP 8 Лютого 2011 11:32
як швидко СВАБОДА спільну мову знаходить з ворогами коли потрібно щось подерибанить а тож всі депутати на джипах і Вітів тоже хоче значить скоре приіде за національну ідею боротися на лексусі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus