USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рівняти дітям зуби буде або нікому, або дорого, - головний стоматолог Волині

3 Лютого 2011 17:16
Депутатська комісія з питань комунального майна 2 лютого прийняла рішення рекомендувати облраді реорганізувати Волинську обласну стоматологічну поліклініку у госпрозрахункове підприємство.

Як пояснив начальник управління охорони здоров’я волинської ОДА Ігор Ващенюк, позиція Міністерства охорони здоров’я – стоматологію «вивести з бюджету».

Водночас головний лікар поліклініки Ігор Дворко наголосив, що необхідно залишити поліклініку, аби в неї входили хоча б два спеціалісти, які займаються дитячою стоматологією.

Адже серед приватників у Луцьку лише одна клініка має ліцензію на право займатися дитячою стоматологію.

«В нас в деяких районах взагалі дитячих стоматологів немає. А стоматолог – це не означає, що він робить все. Далеко не кожен стоматолог має право лікувати дітей», - зазначив Дворко.

Спеціалісти поліклініки виїжджали в райони, аби обстежувати дітей. Однак госпрозрахункова структура таким займатися навряд чи буде, - каже Дворко.

«В мене виникає величезне занепокоєння, коли ми помахом руки викинемо разом з дорослою стоматологією дитячу стоматологію», - сказав депутат облради, голова депкомісії Святослав Кравчук.

«Тому я знаю і впевнений, що якщо в тих потребах, які необхідні, дітям не буде конкурента, то люди які займаються дитячою стоматологією поставлять такі ціни, що люди будуть їздити в інші області», - пояснив Кравчук.

«З дітьми не хочуть і стоматологи працювали. Те, якщо ми залишимо ці посади не вирішить питання дитячої стоматології. Потрібно все таки на місцях це питання пропрацьовувати», - сказав на те Ващенюк.

Ващенюк зазначив, що дітей з області ймовірно безкоштовно лікуватимуть за рахунок обласного бюджету в Луцькій міській стоматполіклініці.

Та все ж остаточне рішення стосовно поліклініки прийматиме сесія облради 15 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучано Показати IP 3 Лютого 2011 20:59
Та цим депутатам усім насрать на ваших дітей і батьків. Їхіх тисячу гривень для простих людей що десять гривень. Івони собі думають: як проста людина не може за 80 гривень зробити вирівнювання зубів для дітей? Клімчук, компанія і недоросль Романюк дочекаються революції як в Єгипті.
777 Показати IP 3 Лютого 2011 22:54
і то вже скоро їх це чекає,а якщо ні то відкриється охота без ліцензії на те все бидло
VlaSSовець Показати IP 4 Лютого 2011 11:12
Коли ж ви нарешті грамоти навчитесь? Прочитайте речення і гляньте на коми: «Тому я знаю і впевнений, що якщо в тих потребах, які необхідні, дітям не буде конкурента, то люди які займаються дитячою стоматологією поставлять такі ціни, що люди будуть їздити в інші області», - пояснив Кравчук. === Дітям не буде конкурента?
Киця до VlaSSовець Показати IP 4 Лютого 2011 14:10
Читаєш і розумієш, що культура мовлення - це, мабуть, не для Інтернету. Мати коректора немає потреби, бо всі й так читають (вибору ж теж немає). А журналістика мала б починатись з культури слова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus