USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Обласний бюджет боргує 2,7 мільйона за твердопаливні котли

27 Лютого 2015 10:46
Обласна влада розрахувалась лише за 6 модернізаційних робіт з енергозаміщення, в той час як їх було здійснено 19. Як наслідок, нині існують проблеми із введенням в експлуатацію частини твердопаливних котлів.

Про це стало відомо під час засідання Антикризового енергетичного штабу при Волинській ОДА.

Згідно з прийнятою 8 серпня 2014 року постановою Кабінету Міністрів України №369, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій спрямовується обласним бюджетам та міському бюджету Києва на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу та скорочення споживання природного газу шляхом модернізації теплогенеруючого обладнання у сфері теплопостачання.

Зокрема, Волинській області на такі цілі виділили 18770,8 тисячі гривень. Попри це, зі слів директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Володимира Банади, обласна влада розрахувалась за більшість робіт по енергозаміщенню. Загалом, серед 19 об’єктів, де здійснені вищезгадані роботи, повний розрахунок здійснили лише по 6 з них.
Унаслідок утвореної заборгованості, яка становить 2,7 мільйона гривень, за роботи із заміщення природного газу, які були виконані в рамках субвенцій з державного бюджету в 2014 році, але не профінансовані казначейством, існують проблеми із введенням в експлуатацію частини твердопаливних котлів.

Попри це, заміщення блакитного палива альтернативними видами палива дає свої результати. Адже серед підприємств та комунальних установ Волині є такі, які використали газу менше за встановлений максимум. Йдеться про ПТМ «Ковельтепло», яке використало на 0,638 мільйона метрів кубічних менше, ніж максимальний ліміт. Зі слів Володимира Банади, це є наслідком переведення 14 котлів на альтернативні види палива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Народна довіра Показати IP 27 Лютого 2015 11:28
Зима була аномально тепла !
інга Показати IP 27 Лютого 2015 11:31
Банада що вже керівник то керівник . І ось через таку недолугу владу на всіх рівнях так ми і живем недолуго
Ковельчанин Показати IP 27 Лютого 2015 11:57
Ковелю пощастило з керівником "Ковельтепло"! Вчіться !
ЗМІ Показати IP 27 Лютого 2015 12:41
На одній і тій же нараді йдеться спочатку про те, що винна невістка: управління лісового і мисливського господарства не переробляє відходи деревини на паливну тріску. Погрожують начальнику Василю Мазурику. А нижче переводяться стрілки на те, що ніби то частина твердопаливних котлів не вводяться в експлуатацію тому, що роботи не профінансовані казначейством. Тобто, тут вже невістка не винна, а винен державний бюджет, який зриває фінансування (???). Нехай би сивочолі і сивобороді обласні мужі якось погоджували свої висловлювання на нарадах, зважаючи, що на цей сайт хоч зрідка, але відвідують розумні люди.
украінкажаль апатія до ЗМІ Показати IP 27 Лютого 2015 13:22
ви праві ....нічого не міняється ... все таж сама математика ....жаль апатія людей штовхає ще в глибшу яму ....
Чорна ворона Показати IP 28 Лютого 2015 22:01
Тепер нас ніхто і нікуди не заштовхає. А математику і словесно "розумних" поміняємо... Василь Мазурик, тримайся! Працюй, як розпочав, тримай свою лінію, не здавайся і Бог в поміч! Усе буде добре!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus