USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обласний військкомат хоче отримати у власність будівлю у Луцьку

14 Листопада 2017 17:44
Приміщення обласного військового комісаріату, яке зараз перебуває в обласній комунальній власності, хочуть отримати у власність у Міністерстві оборони.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 14 листопада.

Депутати розглянули проект рішення про виключення з Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області приміщення адміністративного корпусу у Луцьку на вулиці Теремнівській, 85А.

Як повідомив обласний військовий комісар Роман Кулик, метою звернення є повернення у власність Міністерства оборони того, що було, на його думку, незаконно вилучене.

Зі слів начальника відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослави Якимчук, приміщення включили до обласної комунальної власності у 2001 році, за клопотанням управління надзвичайних ситуацій. За увесь час перебування військкомату у приміщенні досі ніяких питань не виникало. До прикладу, у березні цього року ухвалили рішення про орендну плату за оренду приміщення, яка становить гривню на рік. У військкомату зараз немає зареєстрованих майнових прав ані на земельну ділянку, ані на будівлю.

Голова комісії Анатолій Вітів зауважив, що мав розмову щодо цього питання з головою облдержадміністрації. Після дискусії з депутатом голова ОДА вирішив наразі відкликати цей проект рішення. Депутат зазначив, що армія повинна бути забезпечена, але усе повинно відбуватися у рамках законодавства. Він запевнив, що обласний військовий комісаріат не може бути виселений з приміщення, адже ця будівля має спецзв’язок.

На запитання про те, що нині заважає військкомату використовувати будівлю, адже облрада не чинить одних перепон, Роман Кулик відповів, що військкомату можуть в один момент відмовити в оренді, як це було раніше з будівлею на вулиці Богдана Хмельницького, 1, коли військовий комісаріат не встиг подати заявку за два місяці до завершення дії договору оренди.
Питання наразі зняли з порядку денного сесії Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
учасник ато Показати IP 14 Листопада 2017 17:57
повилазили криси , сиділи тишком нишком продавали частини по кусках і осьб знов дай їм майййййно !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus