USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Обмін військовополоненими з Росією заморожений, – штаб з питань полонених

19 Листопада 2023 10:04
Росія та Україна фактично перестали обмінюватися військовополоненими. Останнє повідомлення про обмін у телеграм-каналі профільного українського штабу було опубліковано ще 7 серпня.

Про це повідомляє УП з посиланням на керівника пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петра Яценка.

У серпні, за словами Яценка, додому повернулися 22 українські військові. При цьому раніше обміни відбувалися практично щомісяця.

Він зазначив, що українська сторона готова до обмінів, військовополонених у нас багато: «Наші місця утримання заповнюються, і нам зовсім не потрібно тримати цих російських військовополонених. Ми з радістю обміняли б їх хоч завтра на наших захисників».

Читати ще: Російські військовополонені живуть, харчуються і отримують медичну допомогу нарівні з офіцерами ЗСУ

Яценко додав, що умови, в яких наші захисники перебувають у Росії, значно гірші за ті умови, які пропонуємо ми як європейська країна, яка дотримується третьої Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

«Причини можуть бути також у тому, що Росія намагається розхитати українське суспільство, намагається переконати рідних військовополонених у тому, що обміни не відбуваються через перешкоди з українського боку. Закликає до якихось масових акцій. І в такий спосіб вони використовують військовополонених як ще один важіль впливу на українців.

Ми не сидимо склавши руки, ми постійно намагаємось працювати активно. Координаційний штаб під керівництвом Кирила Буданова намагається знаходити різні аргументи для того, щоб цей процес пішов та змогли отримати наших людей назад. Є різні варіанти, над якими ми працюємо, і процес постійно йде», – зазначив Яценко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus