USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Оборона України отримає 500 мільйонів доларів допомоги від США

12 Липня 2017 22:48
Законопроект США про Національний оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік передбачає виділення 500 мільйонів доларів на допомогу Україні в сфері безпеки, включаючи надання летальної та іншої зброї, навчання та технічну допомогу, повідомив сенатор Роб Портман.

Про це пише Голос Америки.

Половина грошей, або 250 мільйонів доларів, виділяються на програми, пов'язані з виконанням ключових реформ оборонного сектору, необхідних для розбудови та закріплення існуючих досягнень.

Серед конкретних реформ - встановлення цивільного контролю над військовим блоком, співпраця та координація зусиль з Верховною Радою для встановлення нагляду над Міністерством оборони України та військовими силами, збільшення прозорості та підзвітності в сфері оборонних закупівель, розвиток можливостей для приватизації.

"Наявна потужна двопартійна згода стосовно стратегії та механізмів, які мають задіювати Сполучені Штати в рамках всеохоплюючої стратегії допомоги Україні, стримування майбутньої агресії проти наших союзників та інтересів і підтримки фундаментальних принципів міжнародної системи під проводом США, якій загрожують дії Росії" .

Після затвердження комітетом Сенату з питань збройних сил, законопроект буде винесено на голосування в Сенаті.

"Доки російська агресія на сході України триває, і Росія продовжує використовувати засоби гібридної війни, такі як пропаганда та дезінформація, надзвичайно важливо, щоб США та НАТО надавали постійну економічну, політичну та військову підтримку, необхідну Україні, щоб забезпечити її демократичне майбутнє, заявив сенатор Портман, зазначивши, - незалежна Україна - надзвичайно важлива не лише для Східної Європи, але і для більш широких інтересів США в регіоні та поза ним".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українка Показати IP 12 Липня 2017 22:51
Які гроші українці це стадо циган усе розікрадуть
51 омбр(позор) Показати IP 13 Липня 2017 08:36
Цистерну без дна ніхто не наповнить навіть США.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus