USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

США нададуть Україні інноваційні ліки проти коронавірусу майже на $20 млн, – Ляшко

1 Вересня 2021 20:30
Україна отримає інноваційні ліки проти COVID-19 загальною вартістю майже 20 мільйонів доларів. Це буде гуманітарна допомога від уряду США.

Як інформує Громадське, такі домовленості фіналізували під час візиту Володимира Зеленського до США, повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Уряд США разом із компанією-виробником як гуманітарну допомогу надасть нам інноваційні ліки проти COVID-19. Вони вже зареєстровані FDA та рекомендовані для пацієнтів із легким і середнім ступенем тяжкості, особливо за наявності ризику переходу у важку форму», – зазначив Ляшко.

За його словами, 20 тисяч флаконів препарату «Бамланівімаб» (Bamlanivimab) і 40 тисяч флаконів препарату «Етесевімаб» (Etesevimab) уже сформовані у вантаж і готові до відправки в Україну. Після прибуття препарати розвезуть до регіонів силами благодійних фондів.

Ці ліки діють безпосередньо на вірус – вони зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню до клітини та подальшому розмноженню, і тим самим прискорюють одужання хворих і запобігають виникненню ускладнень.

Що відомо про ці ліки?

У листопаді 2020 року Управління продовольства і медикаментів США схвалило «Бамланівімаб» (Bamlanivimab) для використання у виняткових випадках. У США препарат дозволили застосовувати під час лікування дорослих та дітей віком від 12 років із масою тіла ≥40 кг з легким або середньо-тяжким перебігом COVID-19, у яких є фактори ризику тяжкого перебігу захворювання та/або госпіталізації.

Рішення щодо дозволу на використання «Бамланівімабу» базується на попередніх результатах клінічного дослідження, у якому взяли участь 465 амбулаторних дорослих пацієнтів із легким або середньо-тяжким перебігом COVID-19. У групі, яка приймала препарат, частота госпіталізацій та звернень по невідкладну медичну допомогу була значно нижчою, ніж у групі, яка приймала плацебо (3% та 10% відповідно).

Водночас учені не виявили користі від застосування «Бамланівімабу» в пацієнтів, які потребували госпіталізації через COVID-19. Згідно з висновком FDA, препарат може негативно впливати на клінічний перебіг COVID-19 у пацієнтів, яким потрібна високопоточна оксигенотерапія або штучна вентиляція легенів (ШВЛ). З огляду на це FDA не дозволила застосовувати «Бамланівімаб» для таких пацієнтів.

Попри поставку ліків, вакцинація залишається єдиним ефективним способом захисту від COVID-19, наголосив Ляшко.

Загалом від початку вакцинальної кампанії проти коронавірусу в Україні щепили 5 413 772 людини. З них одну дозу отримали 5 413 770 людей, а повністю імунізовані й отримали дві дози ㅡ 3 825 401 людина (із них двоє людей отримали одну дозу за кордоном). Усього ж в Україні зробили 9 239 171 щеплення проти COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олх Показати IP 1 Вересня 2021 20:42
І на "ляшку" одразу їх випробувати, ці "інновації"
лучанка до Олх Показати IP 1 Вересня 2021 21:11
Якби ж то тільки на Ляшку. Випробовувати будуть на тих бідолахах, що лежатимуть в ковід-госпіталях. Та й ще і не скажуть, що випробовують , так ,втемну і без згоди пацієнтів і будуть випробовувати "інновацію". В Америці піддослідним платять немалі гроші, а тут-просто використають людей. Суцільна економія. Ну, може на Ляшка чи інших лобістів трохи потратяться.
Ляшко не прізвище Показати IP 2 Вересня 2021 06:10
А діагноз! І фанатичний міньйон супрунихи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus