USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Оборонна сфера та космос: Україна і Єгипет розширять співпрацю

25 Вересня 2021 22:26
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Арабської Республіки Єгипет Абделем Фаттаха Ас-Сісі, під час якої обговорив двосторонню співпрацю.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, пише Кореспондент.

Глава Української держави запросив Абделя Фаттаха Ас-Сісі відвідати Україну з візитом.

Також Зеленський відзначив важливість подальшої співпраці з Єгиптом, який є головним торговим партнером України в Африці, і підтвердив готовність розвивати двосторонні відносини і нарощувати поставки вітчизняної продукції на ринок Арабської Республіки Єгипет.

Зі свого боку, Ас-Сісі зазначив, що його країна зацікавлена ​​в розширенні відносин з Україною у всіх сферах, зокрема в створенні хабу українських компаній і їх участі в єгипетських індустріальних зонах.

З метою інтенсифікації двосторонньої співпраці лідери держав домовилися про проведення найближчим часом засідання Міжурядової спільної комісії з економічного і науково-технічного співробітництва між Україною і АРЄ, а також переговорів на рівні міністрів закордонних справ.

Президент Єгипту відзначив позитивний розвиток людських контактів між двома країнами і повідомив, що українці становлять більшість серед іноземних туристів в АРЄ. Зеленський подякував за впровадження україномовної «гарячої лінії» для надання консультативних послуг українським громадянам, які перебувають на території Єгипту.

Сторони обмінялися думками про заходи щодо запобігання поширенню пандемії, які здійснюються в обох країнах.

Окремо співрозмовники обговорили перспективи і конкретні проекти в сфері військово-технічної співпраці. Президент України зазначив, що незадіяним залишається потенціал співпраці в космічній галузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Вересня 2021 09:19
Вже по одній співпраці Ланоси маємо. Єгипет теж щось подібне нам дасть? Чи видоїть, як ту корову.
Корiнний лучанин Показати IP 26 Вересня 2021 09:44
Космонавти ахаха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus